SEGRE

Els Mossos creen una aplicació mòbil en forma de comissaria virtual: això és el que es podrà fer

L'aplicació de la policia ofereix diversos serveis com rebre avisos de seguretat, localitzar la comissaria més propera, contactar amb el 112 o consultar objectes robats recuperats

Imatge del director general de la Policia, Pere Ferrer; l'informàtic Josep Maria Ganyet; i la portaveu dels Mossos, Montserrat Escudé.

Els Mossos creen una aplicació mòbil en forma de comissaria virtual: això és el que es podrà ferACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos han creat una aplicació mòbil de descarrega gratuïta per potenciar la comunicació amb la ciutadania i ser més accessibles. L'eina es presenta com una comissaria virtual que inclou un enllaç directe amb el 112, així com apartats per fer tràmits, trobar la comissària més propera o demanar cita prèvia.

Està disponible en català, castellà i anglès per als sistemes operatius Android (Play Store) i iOS (App Store)  i incorpora un canal de WhatsApp específic per a víctimes de violència masclista, així com accés a les bústies de correu que el cos té per informar sobre aquests casos, situacions d'odi i discriminació, terrorisme o internet segura. 

La previsió és que abans de finals d'any l'instrument pugui començar-se a usuar per fer denuncies senzilles, com pèrdues de documentació o autoritzacions per viatjar a l'estranger. 

Els serveis que ofereix s’estructuren en quatre grups d’informació: serveis, informació d’interès, actualitat i xarxes socials, a més del servei de notificacions i la trucada al Telèfon d’Emergències 112.

Entre els serveis que s’ofereixen destaquen: 

  • localització  de la comissaria que la persona té més a prop, visualitzant el trajecte a seguir a peu, en transport o en cotxe.
  • demanar cita prèvia i accedir al WhatsApp de Violència Masclista, un servei d’informació i orientació per donar suport a les dones i al seu entorn proper que demanen informació sobre situacions relacionades en aquest àmbit.
  • accedir a totes les bústies de correu que té el Cos per tal que l’usuari o usuària pugui comunicar-se en les següents temàtiques: violència masclista, odi i discriminació, terrorisme i internet segura.
  • identificar objectes recuperats en dispositius policials d’investigació. La ciutadania pot revisar els objectes que s’inclouen i reclamar mitjançant un formulari en cas de reconèixer algun dels objectes sostrets.
  • l'APP també inclou un apartat de suggeriments, agraïments i queixes, un espai on l’usuari pot omplir el formulari i enviar-lo expressant una informació respecte els serveis i actuacions oferts pels Mossos d'Esquadra. 

En relació a la informació d’interès que inclou l’APP destaquen els consells de seguretat, la bústia confidencial que permet informar sobre delictes d’odi i discriminació i l’alerta antiterrorista on s’inclou la informació relativa a com actuar en cas d’atemptat, la bústia de contacte per proporcionar informació a la policia en aquest àmbit i quins són els nivells d’alerta d’amenaça terrorista.

Finalment, existeix un apartat amb tota la informació relacionada amb l’accés al cos, on s’informa de l’oferta pública de les convocatòries per accedir al cos de Mossos d’Esquadra.

La nova aplicació inclou un sistema d’avisos a la ciutadania amb missatges que es podran configurar segons avisos de seguretat, falsos rumors i estafes, consells de seguretat i accés al cos. Pel que fa a les notificacions relacionades amb incidents de seguretat, s’inclouran els que siguin excepcionals i d’un abast extraordinari com ara atemptats, manifestacions amb incidents d’ordre públic greus, incidents rellevants que afectin la seguretat ciutadana, dispositius de grans esdeveniments i grans emergències.

L’APP també té un apartat d’actualitat on hi consten totes les notícies publicades per Mossos d’Esquadra relacionades amb fets i actuacions d’interès, dispositius d’investigació i detencions rellevants, i un apartat on s’inclouen els accessos directes a les xarxes socials dels Mossos d’Esquadra: twitter, Instagram, Facebook, YouTube i TikTok.

La nova aplicació dels Mossos.

Els Mossos creen una aplicació mòbil en forma de comissaria virtual: això és el que es podrà ferMossos d'Esquadra.

tracking