SEGRE

FESTES TRADICIONS

El 42 Aplec del Caragol de Lleida tindrà rècord històric de collistes

La Paeria està instal·lant punts d'aigua i clavegueram per ampliar el recinte || 116 colles i 16.500 participants, aquest juny

Les obres per ampliar el recinte de les colles.

Les obres per ampliar el recinte de les colles.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El XLII Aplec del Caragol de Lleida, que se celebrarà del 2 al 4 de juny per no coincidir amb el cap de setmana de les eleccions municipals, batrà el rècord de participants. Després d’anys de reivindicació per part de l’organització, la Paeria ja ha començat les obres per ampliar el recinte destinat a aquesta festa multitudinària, la qual cosa permetrà que l’Aplec incorpori nou penyes que es trobaven en llista d’espera i previsiblement arribi als 16.500 participants, mil més que a l’edició anterior.

Els treballs de millora es duen a terme a l’esplanada entre els pavellons 3 i 4 de la Fira de Lleida i el camí de Picos, un espai que abans es destinava a aparcament i que a partir d’ara comptarà amb punts d’aigua potable i amb clavegueres per facilitar el drenatge de la pluja.

El president de la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol (Fecoll), Ferran Perdrix, va explicar en aquest sentit que “feia anys que demanàvem a l’ajuntament ampliar la infraestructura. El primer que farem ara serà oferir a les colles actuals si volen ampliar la seua parcel·la i, una vegada s’hagin recol·locat, destinarem l’espai restant a les colles en llista d’espera”. A causa de les obres de rehabilitació del Palau de Vidre que el consistori començarà a la primavera, aquest any la zona de restauració de l’Aplec està previst que es traslladi als pavellons 3 i 4 de la Fira.

tracking