SEGRE

SALUT

Vithas Lleida alerta sobre l'ús de melatonina en menors sense prescripció mèdica

La pediatra del Hospital Vithas Lleida Pilar Riu ha alertat sobre l’ús de melatonina sense prescripció mèdica per a casos de problemes de son infantil.

Imatge de la façana de l’hospital Vithas.

Imatge de la façana de l’hospital Vithas.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La pediatra del Hospital Vithas Lleida Pilar Riu ha alertat sobre l’ús de melatonina sense prescripció mèdica per a casos de problemes de son infantil.

La doctora recomana que els pares presentin atenció al son dels seus fills i que consultin amb el pediatre qualsevol anomalia que detectin, ha informat Vithas Lleida en un comunicat.

"El son és important per assegurar el correcte funcionament del nen i un bon desenvolupament físic, emocional i social, així com un bon rendiment escolar", ha recordat Riu.

La falta de son infantil s’atribueix a diferents factors com la sobreexposició a les pantalles, l’adaptació dels horaris dels menors als dels adults, i a la falta de rutines, entre d’altres.

D’altra banda, ha afegit que la situació anòmala provocada per la pandèmia també ha augmentat l’exposició a les pantalles i ha retardat l’hora d’anar a dormir.

SOLUCIÓ AMB RISCOS

Riu ha avisat sobre l’augment del consum de melatonina en la població infantil en els últims anys sense control d’un professional sanitari, el que "pot ser perillós".

La melatonina és una hormona que regula el son i la vigília, i la seua producció natural augmenta durant la nit per promoure el son.

Tanmateix, la ingesta en excés pot causar efectes secundaris greus com a mal de cap, nàusees, somnolència diürna i problemes de comportament.

MILLORAR EL SON INFANTIL

La doctora Riu recomana establir una rutina de son adaptada a cada família: suggereix realitzar els mateixos passos cada vespre per "preparar" el menor per anar a dormir.

També emfatitza la importància d’evitar l’exposició a pantalles abans d’anar a dormir, especialment en les 2-3 hores prèvies, i proposa activitats tranquil·les que no sobreestimulin als nens.

tracking