SEGRE
Una rentadora.

Una rentadora.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un bon detergent per a roba blanca ha d’evitar que s'enfosqueixin les peces, a més d' aconseguir la blancor desitjada. La roba es pot enfosquir si el detergent no és capaç d’evitar que la roba reabsorbeixi la brutícia de l’aigua de rentat.  No obstant, conseguir la blancor desitjada és més complicat, especialment quan el teixit és de cotó o barreja de cotó i polièster. D'altra banda, es recomana que si hi ha taques a la roba, és millor pretractar-les per garantir que se n’aniran al rentar-la.

El primer pas perquè la blancor de la roba es mantingui com el primer dia és separar bé els colors a l’hora de fer la bugada. Les peces negres i de colors vius poden destenyir i tacar no només la roba blanca, sinó també la de colors clars. Per tant, es recomana posar-ne una rentadora amb roba negra o de colors forts i una altra rentadora amb la roba blanca i de colors clars. Dins de la roba de colors clars s'hi poden incloure grisos clars, beixos, rosa pal i altres colors pastís suaus.

Separar és especialment important quan es tracta de roba nova amb colors forts com rojos, negres o el blau fosc dels texans. Les peces de color noves és més probable que destenyeixin, especialment les de cotó, per això és una bona opció rentar-les a mà per separat, almenys la primera vegada. Si la peça de color ja s'ha rentat unes quantes vegades, és probable que ja no destenyeixi.

Si no hi ha més remei que fer una sola bugada per a roba blanca i de color, cal intentar prevenir utilitzant tovalloletes atrapa color o antitransferència. Quan el mal està fet, té difíficl reparació. 

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) proposa tres detergents de bona qualitat que aconsegueixen excel·lents resultats en blancor:

1. Esselt Eco recarrega detergent universal d’Aldi Detergent en gel

Envàs de 30 rentats. Preu: 3,29 euros (0,11 euros per rentat). Esselt Eco recarrega detergent universal

  • AVANTATGES Molt eficaç contra les taques. El millor per treure taques de vi i cafè. Excepcional en blancor. Envàs amb format eco recàrrega de baix impacte ambiental. És econòmic, el seu preu per rentat és baix.
  • INCONVENIENTS No és recomanable per a roba de color.

2. Formil Ropa blanca superconcentrat de Lidl Detergent en gel.

Envàs de 28 rentats (29 si s’utilitza la dosi recomanada per a brutícia mitjana). Preu: 3,49 euros (0,12 euros per rentat).

  • AVANTATGES Molt eficaç contra les taques, especialment les de greix. Excepcional en blancor. És econòmic i la seua relació qualitat-preu és bona.
  • INCONVENIENTS Envàs amb alt impacte ambiental, no fa servir plàstic reciclat.

3. Carrefour Expert Optimal clean frescor Alpí Detergent en pols.

Envàs de 70 rentats. Preu: 9,25-9,95 euros (0,14 euros per rentat). Expert Optimal clean frescor Alpina

  • AVANTATGES Elimina amb eficàcia la majoria de les taques. Blancor excepcional sense danyar el color de la peça. L’impacte ambiental de la seua composició és baix.
  • INCONVENIENTS Se li resisteixen les taques de xocolate.
tracking