SEGRE

MOSTRA INAUGURACIÓ

"SEGRE és part de la Cerdanya"

L'exposició itinerant del 40 aniversari del grup arriba a Puigcerdà, on podrà visitar-se fins al 2 d'abril || Rememora fets com l'obertura de l'hospital transfronterer o les riuades del 1982

D’esquerra a dreta, Isidre Chia; Ramon Chia, alcalde de Fontanals; Marian Lamolla, Santiago Costa, Cynthia Sans i Albert Piñeira.

D’esquerra a dreta, Isidre Chia; Ramon Chia, alcalde de Fontanals; Marian Lamolla, Santiago Costa, Cynthia Sans i Albert Piñeira.MARC CODINAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exposició itinerant de SEGRE 40 anys informant va aterrar aquest dijous a l’arxiu comarcal de Puigcerdà, on podrà visitar-se fins al 2 d’abril. A la mostra es recorden a través de portades fets històrics de la Cerdanya, una comarca que a nivell administratiu té municipis de les demarcacions de Lleida i Girona. La periodista Cynthia Sans, corresponsal de SEGRE a la Cerdanya, l’Alt Urgell i Andorra fa més de vint anys, va conduir l’acte i va assegurar que “la nostra màxima és informar i donar veu de tot el que ens envolta amb rigor i proximitat i aquesta mostra a la Cerdanya ho posa de manifest”.

Per la seua part, l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, va dir que “SEGRE forma part del nostre ecosistema de mitjans” i va afegir que el diari “ens ha ajudat a superar barreres administratives i és portaveu de les nostres necessitats, demandes i inquietuds”. Piñeira va posar també en relleu “el paper de la premsa local a l’hora de crear un sentiment d’identitat com a territori” i “ser hemeroteca de la nostra pròpia història durant aquests 40 anys”. La directora de l’Oficina de la delegació del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Marian Lamolla, va afirmar que “el periodisme de proximitat és un servei a la ciutadania i marca l’agenda política, ja que posa sobre la taula les problemàtiques que existeixen a la nostra societat”.

“La falta d’habitatge, la despoblació, la gestió forestal o la falta d’infraestructures són avui dia una realitat al territori, i la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran té com a finalitat oferir un servei més proper a la ciutadania.” Finalment, Isidre Chia, president del consell de la Cerdanya, va agrair al grup de comunicació la seua presència a la comarca i el va encoratjar a “seguir en la mateixa línia”. L’acte va comptar amb la presència d’alcaldes de la comarca i d’entitats socials.

Des de les riuades del 1982 a la candidatura dels Jocs 2030

L’exposició de SEGRE que aquests dies és a la Cerdanya “mostra el periodisme que fem i la manera com el fem”, va dir ahir el director de SEGRE, Santiago Costa, que va assenyalar alguns dels fets de la comarca que han estat portada al diari al llarg de les quatre dècades de la seua història i l’interès d’aquest diari per mostrar una mica més cada dia la realitat i reivindicacions d’aquests nuclis de muntanya, tan units a l’esdevenir del Pirineu. Destaquen les riuades del 1982, la inauguració del túnel del Cadí, el Parc de Búnquers de Martinet, l’hospital transfronterer o la candidatura dels Jocs d’Hivern del 2030, entre d’altres. Acompanya la mostra un audiovisual del rotatiu.

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, durant el seu parlament

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, durant el seu parlamentMARC CODINAS

Assistents a la mostra, ahir després de l'acte d'inauguració

Assistents a la mostra, ahir després de l'acte d'inauguracióMARC CODINAS

tracking