SEGRE

CULTURA HISTÒRIA GRÀFICA

Miralcamp, en imatges

Presenten un llibre que recopila unes 1.400 fotografies sobre aquest municipi. Obra del meteoròleg establert als Estats Units Albert Martínez Bobé

Albert Martínez (a la dreta) juntament amb les autoritats, Mònica Usart i participants en l’acte.

Albert Martínez (a la dreta) juntament amb les autoritats, Mònica Usart i participants en l’acte.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Casal Cultural Josep Maria Solé i Sabaté de Miralcamp es va omplir de públic ahir per la presentació de la seua Història gràfica, llibre que compila més de 1.400 fotografies i que és un treball d’Albert Martínez Bobé. Es tracta d’un llibre que aquest reconegut meteoròleg natural de Miralcamp establert als Estats Units ha elaborat durant uns quinze anys que mostra l’evolució d’aquest municipi a través d’unes 750 pàgines. L’acte de presentació va comptar amb la participació de la cap de meteorologia de RAC1, Mònica Usart Rodríguez, amiga de Martínez, i els dos van explicar els detalls sobre com s’ha gestat aquest llibre, que ahir els veïns ja van poder recollir de forma gratuïta.

L’obra es divideix en vuit capítols dedicats al canvi que ha fet el municipi al llarg dels anys, les famílies de Miralcamp, actes religiosos, festes, tradicions, l’escola, esports i cultura.Martínez, guanyador d’onze Emmys, ha trobat temps per recopilar fins a uns 10.000 documents que han servit per elaborar aquesta obra que ha editat Fonoll. Queda molt material que, ara per ara, encara no veurà la llum. Tradicions com els Tres Tombs de Sant Antoni, les “coques encantades” o la benedicció de cotxes de Sant Cristòfol formen part d’aquesta obra que també inclou un índex onomàstic amb més de 700 noms de les persones que apareixen en les imatges.

També es publiquen les primeres fotos d’aquest municipi, que daten de principis del segle XX.L’acte va comptar amb la participació del president del consell comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés, així com l’alcaldessa de Miralcamp, Carme Ribes.

Albert Martínez (a la dreta) juntament amb les autoritats, Mònica Usart i participants en l’acte.

Albert Martínez (a la dreta) juntament amb les autoritats, Mònica Usart i participants en l’acte.J.GÓMEZ

tracking