SEGRE

Aquests són els efectes de l'excés de velocitat a les carreteres

Una col·lisió a només 50 quilòmetres per hora equival a una caiguda des de 10 metres d'altura || Trànsit coordina aquesta setmana amb Mossos i policies locals una campanya de controls

Imatge d'arxiu d'un radar de velocitat a Lleida.

Imatge d'arxiu d'un radar de velocitat a Lleida.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Català de Trànsit coordina durant tota aquesta setmana una campanya per combatre l'excés de velocitat a les carreteres i a les vies urbanes amb la participació dels Mossos d'Esquadra i les policies locals de Catalunya. En aquest sentit, trànsit ha difós aquest dilluns algunes dades per mostrar els efectes que pot tenir la velocitat excessiva en la seguretat viària. Així, per exemple, una col·lisió a només 50 quilòmetres per hora equivaldria a que una persona caigués des de 10 metres d'altura, mentre que tenir un accident a 160 km/h multiplica per deu la força del xoc i seria com caure des de més de 100 metres d'altura.

D'altra banda, la distància de seguretat que s’ha de mantenir amb el cotxe del davant per parar a temps davant de qualsevol emergència depèn, fonamentalment, de la velocitat. En condicions normals, a 120 quilòmetres per hora recorres la distància equivalent a un camp de futbol abans d’aturar un turisme.

Per saber si la distància de seguretat a què se circula és correcta es pot aplicar la següent fòrmula: Quan el cotxe que vagi davant passi pel costat d'un element fix –un senyal, per exemple– cal comptar lentament "mil cent u, mil cent dos" –això equival a dos segons–. Si en acabar de dir-ho no s'ha arribat al mateix punt, la distància de seguretat és correcta.

tracking