SEGRE

TRIBUNALS

Condemnat a 4 anys el Petit Nicolás per accedir a bases de dades policials

Condemnat a 4 anys el Petit Nicolás per accedir a bases de dades policials

Condemnat a 4 anys el Petit Nicolás per accedir a bases de dades policialsEFE/Carlos Perez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial de Madrid ha condemnat a 4 anys i 3 mesos de presó Francisco Nicolás Gómez Iglesias, el Petit Nicolás, per integrar una trama amb policies per obtenir dades reservades, com matrícules, que després utilitzava per fer-se passar per membre del govern espanyol.

La sentència, donada a conèixer aquest dimecres pel Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), el considera inductor de descobriment i revelació de secrets, de violació de secrets oficials i autor d’un delicte de suborn actiu. La Fiscalia demanava 9 anys i 9 mesos per a Gómez Iglesias -la més alta en els cinc judicis que ha afrontat- i una multa de 54.000 euros en aquest procés, que va ser la causa principal que se li va obrir als jutjats després de ser detingut l’octubre de 2014 per fer-se passar per membre del govern espanyol i del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI). D’aquesta en van emanar altres de ja arxivades o jutjades.

Els magistrats també condemnen els dos policies municipals processats a quatre anys i 3 mesos de presó; al guàrdia civil processat a un any i mig de presó, i al que va ser responsable de Seguretat de l’Ajuntament de Madrid, Emilio García Grande, a una multa de 3.600 euros.

tracking