SEGRE

Les millors torradetes de Santa Teresa per a Setmana Santa de supermercats segons l'OCU

Imatge d'arxiu d'unes torradetes de Santa Teresa

Les millors torradetes de Santa Teresa per a Setmana Santa de supermercats segons l'OCUUnsplash

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels dolços típics de Setmana Santa són les torrradetes de Santa Teresa (en castellà, torrijas). Tot i que no són excessivament dificils d’elaborar, per falta de temps o desconeixement cada cop són més les persones que recorren a pastisseries o supermercats per poder gaudir-ne. Per això, l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha elaborat un analisis sobre la qualitat d’aquests dolços que es poden comprar a les grans superfícies.

Els experts han analitzat varies mostres d’aquest dolç i han detectat falta de sabor, excés d’oli o massa additius als ingredients o substitució de la mel per glucoses. Un altre punt important a tenir en compte és el preu ja que la mitjana se situa en 1,63 euros per cada 100 grams de producte que, malgrat ser unes postres barates, és un preu fins a tres vegades més elevat del que ens costaria fer-les a casa.

Les millors torrades de supermercats

Mercadona: el preu és de 5,50 euros per quatre torradetes de 100 grams cada una (13,75 €/kg). Els punts forts: per als experts, és la més ben valorada quant a degustació pel seu equilibri de sabors i aromes i textura sucosa. Tanmateix, aquesta torradeta és la que més additius fa servir amb tres colorants (E100, E160b, E160e) i un conservant, el E211 o benzoat sòdic, que convé evitar en nens. A més, és la més rica en greix i sucre.

Casa Eceiza: una de les més cares del mercat ja que un envàs que conté dos unitats (200 grams) té un preu de 3,49 euros (17,45 €/kg). Te com a part positiva que en la degustació és acceptable de sabor, molt sucosa, amb un regust final a caramel. En la part negativa, i sorprenentment, hi ha el seu aspecte ja que més que una torrada sembla un púding. Això sí, quant a valoració nutricional, és la pitjor parada de l’estudi ja que inclou un colorant, innecessari en un postre d'aquest tipus. 

Carrefour: preu molt similar al de Mercadona ja que al seu envàs hi ha tres torradetes amb un pes final de 415 grams per 5,49 euros (13,25 €/kg). Com punt fort, cal posar de relleu la seua jugosidad i una acceptable degustació. És important saber que aquesta torrada té el contingut en greix i sucre més baix de l’estudi, però inclou colorant (E160b) i els experts indiquen que hi ha un excés en gust de canyella.

tracking