SEGRE

Insten Renfe que modifiqui la seua política de canvi de bitllets

L’OCU considera que la companyia incompleix la Llei General per a la Defensa de Consumidors i Usuaris al fer abonar a l’usuari la diferència entre bitllets si el canvia per un de preu superior i, en canvi, no tornar aquesta diferència si el canvi es realitza per un de tarifa més econòmica

Usuaris de Renfe a l'estació de Lleida.

Usuaris de Renfe a l'estació de Lleida.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Organització de Consumidors i Usuaris s’ha fet ressò de queixes d’usuaris de Renfe que denuncien que la companyia permet el canvi de bitllets en determinats trens, en alguns casos gratis, altres vegades amb cost... però mentre que si el canvi es realitza per un bitllet més car el viatger ha de pagar la diferència, si es canvia un bitllet per un altre de menys import, Renfe no torna aquests diners.

Als trens Ave, Alvia, Euromed i Intercity, informa OCU, si es treuen bitllets tipus “Elige” es poden canviar, en teoria sense cost, mentre que si s’opta per “Elige Confort” es pot canviar previ pagament de 10 euros. Si el nou bitllet té un preu superior el viatger haurà d’abonar la diferència mentre que si el nou bitllet és més barat, no es tornarà res.

OCU ho considera "un greuge comparatiu, un abús totalment contrari a la bona fe". "A la pràctica, aquesta política de canvis amaga una clàusula terra, i això és alguna cosa contrari a l’establert en la Llei General per a la Defensa de Consumidors i Usuaris, ja que suposa una falta de reciprocitat al contracte entre l’usuari i l’empresa que presta el servei", postil·len.

Per tot això, des d’OCU s’ha sol·licitat a Renfe que revisi la vigent política de canvis, i, en cas que el nou bitllet tingui un preu inferior, es torni la diferència a l’usuari.

tracking