SEGRE
Quin temps farà, aquest cap de setmana?

Quin temps farà, aquest cap de setmana?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Malgrat que aquesta setmana les temperatures es van inflar per sobre dels 25ºC, s'esperen canvis de cara al cap de setmana. A la província de Lleida dissabte, fins a mig matí, hi estarà mig o localment molt ennuvolat per núvols alts i mitjans, i a partir de llavors i fins a primera hora de la tarda quedarà poc ennuvolat. A partir de llavors s'ennuvolarà de nou de nord-oest a sud-est. Al final del dia la nuvolositat quedarà restringida al vessant nord del Pirineu. Independentment, a partir de migdia, creixeran nuvolades a zones de muntanya.

Dissabte s'esperen ruixats aïllats al Pirineu. A partir de migdia, se n'esperen a altres punts del terç nord del país i a partir del vespre arribaran de manera aïllada a punts del terç sud i resta del litoral i prelitoral. Seran d'intensitat entre feble i moderada, i podran anar acompanyats localment de tempesta, sobretot a partir de migdia i al nord-est, on també podran anar localment acompanyats de calamarsa i és possible que localment siguin forts. S'acumularan quantitats entre minses i poc abundants, localment abundants al quadrant nord-est. La cota de neu baixarà al vessant nord del Pirineu dels 1.500 als 1.000 metres, al Pirineu Oriental la cota de neu rondarà els 1.600 metres durant la tarda.

La temperatura mínima baixarà entre moderadament i acusadament en general. A molts punts de l'interior es donarà al final del dia. Per la seva banda, la màxima baixarà moderadament, si bé la baixada serà notable al quadrant nord-est i al Pirineu. 

Hi ha un avís per vent al pla de Lleida, a les comarques del Segrià, Pla d'Urgell, Urgell i Segarra. Hi bufarà vent de component oest, entre ponent i mestral. Serà entre fluix i moderat, amb cops forts i alguns de molt forts, sobretot a partir de mitja tarda a les Terres de l'Ebre i a zones elevades. 

Diumenge s'esperen precipitacions al vessant nord del Pirineu d'intensitat entre feble i moderada durant tota la jornada. A més, acumularà quantitat entre minses i poc abundants, localment abundants. És possible que per sobre dels 1.400 metres es puguin acumular més de 20 cm de neu nova. La cota de neu se situarà inicialment als 900 metres i pujarà fins a 1.300 metres. 

tracking