SEGRE

RELIGIÓ TRADICIONS

Devoció a Bellpuig

La magna processó penitencial dels Dolors obre els actes de Setmana Santa a Ponent || Presidida per sis passos, en el muntatge van intervenir 300 persones i va atreure centenars de visitants

Els capellanets més petits, algun de tan sols 2 anys.

Els capellanets més petits, algun de tan sols 2 anys.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Bellpuig va obrir ahir els actes de la Setmana Santa a Lleida amb la magna processó penitencial dels Dolors. Es tracta d’una de les celebracions més tradicionals de l’Urgell que destaca pel seu silenci i solemnitat. En aquesta ocasió, la processó, organitzada per la Congregació dels Dolors de Bellpuig, es va celebrar sense cap novetat destacada.

Així, ahir a la nit els carrers del centre de Bellpuig, plenes de visitants, van tornar a ambientar-se amb la llum càlida de les espelmes que resseguien l’itinerari de la marxa religiosa.Com és habitual, la processó va estar presidida pels sis passos engalanats amb les millors flors (el de l’Oració, el Natzarè, l’Encontre, el Calvari, la Pietat i el de la Mare de Déu dels Dolors) acompanyats dels Armats, que com a colla convidada van rebre l’Associació de Romans de Sant Vicenç de Castellet; els Capellanets; les Sibil·les; les Blanquetes; els penitents, alguns de descalços i caminant cap enrere; la Banda Municipal de Música de Bellpuig, la Unió Musical de Tarragona i els Priors i els Discrets. El muntatge va involucrar unes 300 persones i en aquesta ocasió la processó, que va sortir de l’església de Sant Nicolau, va seguir el recorregut curt: c. la Creu, c. Sant Josep, c. Homenatge a la Vellesa, pl. Sant Roc, pl. Ramon Bertran, c. Ramón y Cajal, c. La Font, c. Major, c. Homenatge a la Vellesa, c. Sant Josep i c. Verge dels Dolors. Si bé la processó va ser l’acte més multitudinari i esperat, la festa dels Dolors va començar al matí amb una missa a la capella dels Dolors que va seguir una missa solemne al migdia presidida pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez. A la tarda, es va celebrar el rosari dels Set Dolors.

La devoció mariana té els seus orígens a Bellpuig a finals del segle XI, però no va ser fins a mitjans del XVIII que va tenir lloc la primera processó per honrar la Verge. Val a destacar que Lleida TV va oferir un programa especial de la processó ahir a les 23.30 hores, del qual es farà redifusió avui, dia 1 d’abril, a les 11.00 hores.

La processó de demà a Lleida tindrà uns 1.100 participants

La capital del Segrià acollirà demà la processó de la Verge dels Dolors, el Diumenge de Rams, per donar inici als actes de Setmana Santa a la ciutat amb plena normalitat després de la covid, de forma que augmentarà el nombre de participants fins als 1.100.

La Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Lleida va assenyalar ahir que la processó, amb 12 passos, sortirà a les 19.30 hores des de l’Oratori dels Dolors. Aquest any l’organització modifica el tram final del recorregut per “ampliar l’espai destinat al públic” en dos moments més emotius; la reverència del pas de la Somereta i l’encontre entre la Verge dels Dolors i el Crist Natzarè, que es faran a la plaça de la Catedral i a l’encreuament del carrer Cavallers amb Blondel.

tracking