SEGRE

FESTES TRADICIONS

La sardana torna al Castell del Remei

La finca vinícola recupera l'Aplec de l'1 de Maig després de 25 anys || Amb la participació de sardanistes de Balaguer, Tàrrega, Alpicat, Bellvís, Ponts, Ivars d'Urgell o Oliana

La sessió de sardanes celebrada durant la tarda.

La sessió de sardanes celebrada durant la tarda.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els sardanistes van tornar a omplir ahir el Castell del Remei. I és que aquest emblemàtic espai va acollir ahir l’Aplec de la Sardana, una iniciativa que no es duia a terme en aquesta finca des de fa vint-i-cinc anys. Així, desenes de persones van poder ballar durant tota la jornada al so de cobles com la Jovenívola d’Agramunt, durant el matí, i la Tàrrega i la Vents de Riella d’Agramunt a la tarda.

La celebració, que coincideix amb el vint-i-sisè Aplec Intercomarcal de Sardanes, es va portar a terme per primera vegada fa cinquanta anys, celebrant-se sempre el primer dia d’aquest mes. Tanmateix, ara ja feia tres lustres que no hi havia activitat. Ha estat la Fundació del Castell del Remei, amb el suport de l’ajuntament de Penelles i la Coordinadora d’Aplecs de la Sardana de les Comarques Lleidatanes les que van posar fill a l’agulla i van treballar per recuperar la iniciativa, en col·laboració amb municipis de la zona.

Així, sardanistes de municipis de la demarcació com Ponts, Ivars d’Urgell, Balaguer, Tàrrega, Bellvís, Oliana o Alpicat es van unir a la celebració, que també va incloure un dinar amb un centenar de comensals. La recuperació d’aquesta festa forma part del pla de la Fundació Castell del Remei per recobrar tradicions i celebracions en aquesta històrica finca vinícola.

tracking