SEGRE

FESTIVAL ART URBÀ

Arranca el GarGar de Penelles 'sembrant' literatura catalana

Valentí Gubianas dedica un mural a Josep Vallverdú en el seu centenari || El festival artístic s'allargarà fins diumenge

L’il·lustrador Valentí Gubianas va iniciar el mural commemoratiu del centenari de Josep Vallverdú.

L’il·lustrador Valentí Gubianas va iniciar el mural commemoratiu del centenari de Josep Vallverdú.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’il·lustrador Valentí Gubianas va iniciar ahir el mural amb què el festival GarGar de Penelles retrà homenatge a l’escriptor Josep Vallverdú coincidint amb el centenari del seu naixement. Gubianas va revelar que aquest encàrrec li va fer “molta il·lusió” alhora que va assenyalar que “sento una càrrega encara que positiva pel compromís de fer un mural dedicat a un personatge tan important i per la proximitat que tinc amb el projecte per la relació d’amistat que mantenia amb el seu biògraf, Josep Maria Aloy”. Gubianas, que anteriorment havia participat al GarGar, va definir el festival de Penelles com “una festa major” i va agrair “la llibertat que ofereix l’organització, fet que no sempre podem dir els artistes”.

Quant al mural dedicat a Vallverdú, l’il·lustrador natural de Navàs va detallar que “serà una nena (que vol representar tota l’obra de Vallverdú) amb un llibre com si portés un cistell i estarà sembrant, de manera que pretén ser un homenatge tant a Josep Vallverdú com a tota aquesta generació que als anys 60 va començar a escriure en català, en el seu cas literatura infantil i juvenil”. Gubianas va afegir que “els he simbolitzat com a sembradors, ja que van ser els que van plantar llavors, i completaré el mural amb fulls per deixar constància que darrere hi han crescut moltes coses”. Gubianas és un dels setze artistes seleccionats perquè aquest cap de setmana omplin les parets del municipi de Penelles amb noves obres artístiques en el marc de la vuitena edició del GarGar que es completarà amb tallers infantils així com més d’una vintena de concerts i espectacles i un mercat d’artesania.

tracking