SEGRE

FESTES POLÈMICA

La junta del Carnaval de Solsona critica la falta d'espai

Espai cedit a l’Associació de Festes del Carnaval.

Espai cedit a l’Associació de Festes del Carnaval.AFCS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La junta de l’Associació de Festes del Carnaval de Solsona denuncia que perdran el seu espai de treball a l’assenyalar que el consell comarcal del Solsonès els ha comunicat que havien de prescindir d’una bona part del taller que els van cedir fa deu anys perquè necessiten guardar maquinària que han adquirit recentment. “L’espai que ens queda és totalment inviable” i “ni tan sols hi cap la totalitat del material i les eines”, lamenten.

Per la seua part, la presidenta del consell comarcal, Sara Alarcón, va assenyalar que el Carnaval “no perd” tot el local, sinó que només els han demanat que deixen d’ocupar una part. Alarcón va dir que el consell no té cap altre espai propi i va afegir que els ajudaran en el que necessitin.

A través d’un comunicat, la junta del Carnaval va recordar que aquesta és la festa que “més gent reuneix a la comarca al llarg de l’any” i va explicar que el taller és un espai “indispensable” i “necessari” per a l’associació com per a la construcció de les carrosses i els muntatges de la festa. Així mateix, va afirmar que a partir del mes de juny ja han de deixar lliure aquest espai i va lamentar que no se’ls hagi donat “cap alternativa”, tampoc de l’ajuntament de Solsona. L’entitat també va recordar que col·laboren amb la festa de forma altruista.

El consell comarcal s’ofereix a ajudar l’entitat

La presidenta del consell comarcal del Solsonès va assenyalar que fa 7 mesos que van comunicar la decisió a la junta del Carnaval i es va mostrar disposada a ajudar l’entitat en el que necessitin. “Els podem ajudar en les gestions que siguin necessàries i els acompanyarem si cal buscar un espai alternatiu”, va destacar. També va recordar que el consell els cedeix altres espais.

tracking