SEGRE

Els Mossos reben 52 denúncies per estafa en entrades de Coldplay però tenen coneixement d'unes 200 víctimes

Hi ha dos investigats, que van aprofitar l'aparença d'influencer a les xarxes per vendre una mateixa entrada a moltes persones

Públic al primer dels quatre concerts de Coldplay a l'Estadi Olímpic de Barcelona

Els Mossos reben 52 denúncies per estafa en entrades de Coldplay però tenen coneixement d'unes 200 víctimesJordi Borràs /ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les denúncies que els Mossos d'Esquadra han rebut per una estafa relacionada amb entrades per als concerts de Coldplay a Barcelona dels darrers dies ascendeixen a 52, segons avança 'El Periódico' i han confirmat fonts del cos a l'ACN. Ara bé, els Mossos, que han obert una investigació, tenen coneixement que hi ha almenys unes 200 víctimes, tant de Catalunya com d'arreu de l'Estat i fins i tot d'altres països. Els afectats s'han organitzat en una plataforma i podrien arribar als 300. Segons indiquen les fonts dels Mossos, les víctimes van comprar entrades a dues persones que tenien un perfil a les xarxes on semblaven influencers i tenir credibilitat. Sota aquesta aparença, els dos investigats van vendre una mateixa entrada a moltes persones.

Davant dels indicis que s'estaven venent entrades fraudulentes per als concerts del grup Coldplay, qua va actuar quatre vegades a Barcelona la setmana passada, agents dels Mossos es van desplaçar a l'Estadi Olímpic Lluís Companys per intentar localitzar in situ les víctimes, que es van trobar que no podien accedir al recinte. Els estafadors venien la mateixa entrada a diverses persones o en falsificaven de reals i en canviaven el dia. 

Un dels estafadors venia les entrades a 110 euros i els Mossos calculen que n'hauria recaptat més de 5.700 euros i l'altre, a 140, amb més de 7.000 euros estafats. Un dels investigats té antecedents per fets similars. Els Mossos proposen que les entrades siguin nominatives per evitar estafes com aquestes, recomanen comprar-les per canals oficials i fan una crida a denunciar l'engany a qui n'hagi estat víctima.

Els Mossos ja van detenir la nit de dijous a divendres quatre persones per vendre passis especials, polseres i credencials per accedir als concerts de forma fraudulenta a la rodalia de l'estadi. Els homes suplantaven la identitat dels organitzadors i buscaven possibles víctimes al voltant del recinte. 

tracking