SEGRE

Deu detinguts per presumptament vendre preservatius falsificats a prostitutes a Barcelona

També distribuïen medicaments contra la disfunció erèctil sense control mèdic

La Policia Nacional deté a Barcelona 10 persones que presumptament formaven part d'un grup dedicat a vendre preservatius falsificats i medicaments contra la disfunció erectil sense control mèdic.

La Policia Nacional deté a Barcelona 10 persones que presumptament formaven part d'un grup dedicat a vendre preservatius falsificats i medicaments contra la disfunció erectil sense control mèdic.Policía Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha detingut a la província de Barcelona a 10 persones que presumptament formaven part d’un grup dedicat a vendre preservatius falsificats, que presentaven deficiències i no garantien protecció, i medicaments contra la disfunció erèctil sense control mèdic, que principalment oferien a prostitutes a través d’aplicacions de missatgeria. El cos policial ha explicat en un comunicat aquest dimecres que els productes no passaven cap control mèdic ni en la fabricació ni en la prescripció, i la Policia els considera "un grup criminal molt hermètic, professionalitzat i especialitzat" els principals investigats del qual viuen a Badalona i a L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona).

Aconseguien els contactes de les dones a través de portals on s’anunciaven com a prostitutes i en registrar els seus habitatges la Policia ha confiscat 20.000 preservatius de diferents marques, milers d’unitats de medicaments contra la disfunció erèctil i més de 15.500 euros.

Els preservatius no complien els requisits necessaris per ser comercialitzats a Espanya i, per tant, "no es podia assegurar que oferissin un nivell de protecció adequat". La investigació va començar amb la queixa d’una clienta en detectar la "mala qualitat" dels preservatius que havia encarregat, després de la qual cosa l’empresa de paqueteria que les hi havia entregat va avisar la Policia. En detectar l’engany, l’empresa distribuïdora va assegurar la Policia que els preservatius eren "una clara falsificació", en la qual la data de caducitat no corresponia amb el nombre de lot, i els condons també tenien vores deficients i estaven etiquetats amb una tipografia que no és la que utilitza la marca original.

tracking