SEGRE

La NASA reconeix que els ovnis existeixen i que s'han d'estudiar

Logotip de la NASA

Logotip de la NASAEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’agència especial dels Estats Units, la NASA, ha presentat aquest dimecres un estudi científic independent centrat en l’existència dels ovnis i la seua detecció que ha comptat|explicat amb la participació de 16 experts aliens a aquesta entitat governamental i compost per biòlegs, astrofísics, periodistes científics, especialistes en intel·ligència artificial i fins diplomàtics.

El cap de l’oficina de resolució d’anomalies en múltiples dominis del Pentàgon, Dr. Sean Kirkpatrick, ha mostrat avui en un panell de la NASA imatges mai mostrades fins ara del que el govern dels Estats Units anomena "fenòmens aeris no identificats" (FANIs), comunament coneguts com a OVNIs. El panell, constituït l’any passat, representa la primera investigació d’aquest tipus mai realitzada sota els auspicis de l’agència espacial d’EE. UU. sobre un tema que el govern alguna vegada va confiar a l’àmbit exclusiu i secret dels funcionaris militars i de seguretat nacional.

La primera conclusió d’aquest comitè és que consideren necessari trencar els "estigmes" cap a l’estudi dels ovnis "que fa que no es reportin alguns avistaments" per por de no ser presos seriosament. Aquesta és precisament una de les claus que remarquen: "Moltes vegades aquestes observacions no tenen prou informació per entendre la naturalesa d’aquests fenòmens; necessitem obtenir dades de qualitat".

Per aconseguir aquest objectiu els experts veuen necessari establir un protocol científic que serveixi per millorar l’estudi de les observacions, "un full de ruta" per estudiar-los de forma científica. L’informe final també inclurirá recomanacions sobre com recopilar, per tant, aquestes dades de més qualitat per determinar la naturalesa de cada albirament. Entre les que han avançat hi ha l’ús de satèl·lits d’observació terrestre.

Els especialistes s’han centrat en el període entre 1996 i 2023 per establir que la gran majoria d’observacions s’han referit a objectes dins de l’espai aeri (no a peu de terra) i especialment en l’atmosfera. Majoritàriament refereixen objectes esfèrics d’entre un metre i quatre d’altura, amb colors clars o fins i tot translúcids. El comitè ja ha aconseguit donar explicacions científics a alguns d’aquests fenòmens, que han atribuït a avions comercials. Altres casos que estan sense resposta l'atribueixen a l’absència de dades. En tot cas proposen la revisió d’alguns casos que han quedat arxivats i sobretot demanen d’evitar el secretisme sobre els ovnis. També han posat nombre als albiraments d’objectes voladors estranys, "molt elevats", encara que majoritàriament són drons i estacions o globus meteorològics. 

tracking