SEGRE

Alerten d'un web que simula ser de la DGT i cobra 9 euros pel distintiu ambiental

El tràmit només costa 5 euros per la via oficial

Una captura de l'avís a la web, al final de la pàgina.

Una captura de l'avís a la web, al final de la pàgina.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Facua-Consumidors en Acció ha alertat d’un web que simula ser oficial de la Direcció General de Trànsit (DGT) i cobra 9 euros per gestionar l’expedició del distintiu ambiental per a vehicles. Segons l’organització, la pàgina utilitza un logo molt similar al de la DGT a la seua capçalera i el color blau en el seu disseny, "que pot induir a error als usuaris i provocar que paguin més per un tràmit que costa només 5 euros si es fa directament a través de la DGT, sense pàgines intermediàries".

L’associació, que ha denunciat els fets davant de la Direcció General de Comerç i Consum de la Comunitat de Madrid, assenyala que el nom del web "dgt-online.com" pot induir igualment a creure que es tracta d’una pàgina oficial de l’organisme de trànsit, ja que no adverteix que no es tracta d’una pàgina oficial de la DGT fins el seu final, on es pot llegir "distribuïdor autoritzat, no som la DGT".

Fins fa uns dies, en l’avís legal indiquen que rere la pàgina era una empresa anomenada Etiqueta Mediambiental SL, amb domicili al Passeig de la Castellana de Madrid. "Una empresa que no existeix. Ara, han canviat la pàgina i et diuen que l’empresa és una altra, New Marketing Services SLL, que té domicili social a Nova York, concretament a Broadway. De tota confiança", ha advertit Facua.

L’organització de defensa dels consumidors ha recordat que el distintiu ambiental és una manera de classificar els vehicles en funció de la seua eficiència energètica i el seu impacte mediambiental. Encara que la seua col·locació és voluntària, existeixen ordenances municipals de diferents ciutats que limiten la circulació de vehicles en funció del seu distintiu. Adquirir l’etiqueta té un cost de cinc euros si es compra directament a través de la DGT o Correus.

"La pàgina web "dgt-online.com", tanmateix, cobra 8,95 euros pel distintiu mediambiental, el que suposa que als usuaris que l’adquireixin aquí creient ser al portal oficial de la DGT se’ls està causant un perjudici econòmic en haver pagat més del cost real de l’etiqueta", ha informat Facua.

Facua recorda que al seu article 5, relatiu als "actes d’engany", la Llei 3/1991, de 10 de gener, de Competència Deslleial estableix que es consideren deslleials, entre altres pràctiques, qualsevol que "sigui susceptible d’induir a error a les persones a les quals es dirigeix o assoleix" sobre qüestions com la "naturalesa", "característiques" i "els avantatges realment oferts". Davant d’aquesta situació, Facua anima els usuaris que s’hagin pogut veure afectats per altres pàgines que es facin veure pertànyer a organismes oficials que el posin en coneixement de l’associació per emprendre accions de denúncia. Si han picat en aquestes trampes, poden reclamar la devolució dels seus diners argumentant el caràcter enganyós dels webs.

tracking