SEGRE

RECONEIXEMENT EDUCACIÓ

Homenatge a la feina ben feta

El departament d'Educació va reconèixer ahir 180 professors lleidatans que es van jubilar en els cursos 2020-2021 i 2021-2022 || La transformació digital, entre els principals reptes de futur

Uns 180 professors que es van jubilar en els cursos 2020-2021 i 2021-2022 es van citar ahir a la Seu Vella per assistir a l’homenatge del departament d’Educació.

Uns 180 professors que es van jubilar en els cursos 2020-2021 i 2021-2022 es van citar ahir a la Seu Vella per assistir a l’homenatge del departament d’Educació.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Encara queda molt treball pendent a l’hora de cohesionar grups i fomentar la convivència als instituts i les escoles, ja que cada vegada hi ha més assetjament i malestar emocional entre els joves. Si no es dona una bona entesa no hi pot haver aprenentatge”. Així definia ahir Àngels Morera, una mestra lleidatana acabada de jubilar, els principals reptes en educació.

Després de 38 anys en la professió, la seua companya Esperança Solans va opinar que “la societat actual es caracteritza per una gran diversitat, amb models de família molt diferents. Donar a cada alumne el que necessita i el salt al món digital són alguns dels grans desafiaments”. Elles van ser dos dels 180 docents lleidatans que es van jubilar en els cursos 2020-2021 i 2021-2022 i a qui el departament d’Educació va retre homenatge ahir amb una cerimònia a la Seu Vella.

L’opinió gairebé unànime entre els professors consultats és que el principal canvi de les últimes dècades és la irrupció de les noves tecnologies a les aules, que es va fer encara més present durant el confinament a causa de la covid-19. En aquest sentit, Francesc Blanc va valorar que “des d’un punt de vista tecnològic, potser estem davant de l’època històrica en què la humanitat ha registrat un canvi més gran en molt poc temps, i això ha influït en una nova manera de treballar del professor, si bé el compromís i la idea que el demà serà millor mentre estiguis educant sempre perduren en el temps”. De la mateixa manera es va expressar Felip Gallart, que va assegurar que “al cap i a la fi els ordinadors només són una eina, del que es tracta és que els nens i nenes aprenguin coneixements i valors”.

La cerimònia, que tenia com a objectiu reconèixer la important tasca que han exercit al llarg dels anys aquests professionals de l’educació, va començar amb un xarrada col·loqui i va incloure una actuació musical per part d’alumnes de l’institut Institut Gili i Gaya de Lleida. Així mateix, va estar presidida pel director dels serveis territorials a Lleida, Claudi Vidal.

tracking