SEGRE

Una minoria ètnica de Java llança animals vius a un volcà en erupció

Una minoria ètnica de Java llança animals vius a un volcà en erupció

Una minoria ètnica de Java llança animals vius a un volcà en erupcióEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Muntanya Bromo, de 2.329m d’altura|alçària, és un dels volcans més actius d’Indonèsia amb més de 50 erupcions en els últims 250 anys. L’última va ser l’any 2011, però el 2004 n'hi va haver una de les més violentes, quan el fum i la lava van arribar a cobrir diversos quilòmetres i les roques volcàniques van ser expulsades a tota velocitat, assolint dos turistes que visitaven el lloc i que van resultar morts.

Es pot veure el fum que puja des del volcà d’una banda, i el "Mar de sorra", un paisatge desèrtic amb dunes volcàniques. Aquesta zona és una reserva natural protegida des de 1919. Després de veure el volcà, val la pena explorar Tengger, el Parque Nacional Semeru, un dels més bonics d’Indonèsia. O pujar al Penanjakan per obtenir una vista sobre el Bromo. 

Els Tenggerese són una minoria ètnica que resideixen al voltant de les muntanyes Tengger a l'illa de Java. El Yadnya Kasada és la seua festivitat més important i dura aproximadament un mes. El catorzè dia de celebració pugen al Bromo per llançar ofrenes als Déus del volcà, com fruites, verdures, flors, arròs, tabac, diners i animals vius com pollastres i ramat.

Malgrat el perill evident, alguns veïns indonesis arrisquen la vida baixant a l’interior del cràter per recuperar amb xarxes i mocadors les ofrenes llançades pels Tenggerese. Mentre té lloc aquesta “lluita” entre les dos comunitats, l’espera i la tensió és regna en l’ambient. Uns esperen a l’interior del cràter per caçar les ofrenes dels Tenggerese i aquests esperen pacients a la part més alta per trobar l’oportunitat de llançar les ofrenes de manera que puguin fer-les arribar al fons del volcà sense ser capturades.

tracking