SEGRE

Successos

"No sé què em va passar pel cap": l'acusat de matar i emparedar una empleada de l'ONCE a Albacete admet els fets

Audiencia provincial d'Albacete.

"No sé què em va passar pel cap": l'acusat de matar i emparedar una empleada de l'ONCE a Albacete admet els fetsGoogle Maps.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

A.G.S., l’home acusat d’assassinar María Isabel de la Rosa, A.G.S., s’ha declarat culpable i ha confessat els fets. El processat ha explicat com va matar i emparedar la víctima: "No sé què em va passar pel cap", ha dit. Ha estat durant la segona sessió del judici, que ha tingut lloc aquest dimarts a la Secció Segona de l’Audiència Provincial d’Albacete, on, a preguntes del Ministeri Fiscal, ha detallat què va passr el 19 d’agost de 2021.

A.G.S. ha explicat la relació que mantenia amb María Isabel, assegurant que eren coneguts, que coincidien moltes vegades prenent alguna cosa i l’acusat era client habitual. Segons ha assenyalat, li devia 50 euros a la venedora des de feia un parell de setmanes, per la qual cosa va trucar a María Isabel, que era treballadora de l’ONCE, perquè anés a casa seua i poder tornar-los-hi.

L’acusat ha assegurat que van estar xarrant i prenent unes cerveses i que María Isabel li va donar un parell de 'Rascas’ perquè els obrís, però que, després d’una estona, en va ajuntar massa i ella li va exigir que els pagués.  "Em vaig posar a obrir 'rascas' i no me'n tocava cap, vaig arribar a ajuntar fins a 200 euros i llavors ja em va dir que havia de pagar-los, però jo no tenia diners", ha dit. En aquell moment, segons la declaració del processat, María Isabel es va aixecar i li va exigir els diners que li devia, moment en què A.G.S.es va posar nerviós, la va empènyer i la va fer caure al terra.

Després, la víctima el va amenaçar de denunciar-lo. Va ser llavors quan l’acusat es va abalançar sobre ella i la va escanyar fins qe va morir. "Va ser gairebé instantani. Em vaig asseure a sobre d’ella, li vaig subjectar un braç amb una cama, no podia deixar-se anar, la vaig agafar del coll, li vaig prémer, no li va donar temps de dir res. Vaig trigar poc temps, un minut o un minut i una mica més, va ser una estona molt dolenta. No sé que em passaria pel cap, vaig estar estrenyent fins que vaig notar que estava morta", ha reconegut.

El processat ha indicat que es trobava en "xoc", que "no volia llançar el cadàver", per la qual cosa va decidir portar el cos fins una habitació i embolicar-lo. "No vaig pensar a trucar a la policia ni al 112, em vaig espantar, no sabia que fer, vaig agafar el cos de María Isabel i el vaig portar a una habitació, el vaig deixar a terra i el vaig embolicar", ha relatat.

HABITACLE PER AMAGAR EL CADÀVER

Moments després, va decidir construir un habitacle per amagar el cos i evitar que s’estengués l’olor, va encarregar materials de construcció i rajoles i va començar a alçar un mur.

"Tinc coneixements de maçoneria, vaig posar el cos i vaig anar fent files de maons amb ciment, així fins arribar a dalt, ho vaig fer dos o tres vegades per evitar que sortís l’olor. Vaig amagar també la seua armilla, els 'rascas' i la carcassa de la TPV", ha indicat, afegint que va trencar tant la TPV com el telèfon mòbil de la víctima.

A.G.S. ha explicat a més com dies després va ser al bar al qual solia anar i van comentar alguna cosa de la desaparició de María Isabel, remetent-se a dir que no sabia on era, fins que el 24 d’agost la policia es va presentar a casa seua. "Em van demanar permís per entrar a la casa i tal com van entrar els vaig dir de sortir al pati i allà els vaig explicar on era, els vaig dir que l’havia enterrat allà, llavors em van detenir i ho vaig declarar tot", ha relatat.

El Ministeri Fiscal considera que els fets són constitutius d’un delicte d’assassinat, pel qual, igual com l’acusació particular, sol·liciten la pena de presó permanent revisable, mentre que la defensa manté que es tracta d’un homicidi amb els atenuants d’obcecació i penediment, per la qual cosa demanen una reducció de la condemna. El judici continua amb la declaració dels testimonis.

tracking