SEGRE

Sanitat demana la retirada d'aquest alcohol de venda habitual en supermercats

Imatge d'arxiu d'una ferida desinfectada.

Sanitat demana la retirada d'aquest alcohol de venda habitual en supermercatsUnsplash

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), dependent del Ministeri de Sanitat adverteix d’una alerta que afecta a un biocida i antisèptic, és a dir, un alcohol etílic desinfectant d’ús tòpic i comú. Es tracta d’un producte sanitari que es pot adquirir lliurement en supermercats i grans superfícies de tot l’estat, per la qual cosa s’ha ordenat la retirada i cessament de comercialització del lot afectat per l’alerta.

El producte en concret és 'Optisana Alcohol 96è amb clorur de benzalconi antisèptic per a pell sana', amb núm. registre 678-DONIS i núm. de lot 30362. Aquest alcohol desinfectant, fabricat pels Laboratoris Montplet de Barcelona, es fa servir per a "la desinfecció de la pell abans i després de l’aplicació d’injectables i extraccions analítiques", i es promociona com a "especialment útil en intervencions i en medicina domèstica, com el rentat quirúrgic de les mans."

La notificació que ha rebut l'AEMPS indica que el producte "incompliria la normativa per etiquetatge incorrecte". Així, el contingut de l’envàs és peròxid d’hidrogen -el nom científic de l’aigua oxigenada-, mentre que a l’etiqueta del mateix s’assenyala que és 'alcohol etílic 96è reforçat amb clorur de benzalconio'. Encara que es tracta dels desinfectants d’ús tòpic més utilitzats, amb resultats similars en ferides sobre pell sana, la confusió pot provocar problemes o incompatibilitats en el tractament del pacient.

tracking