SEGRE

internet

Vols millorar la teua ortografia? Aquí tens una eina de dictats en línia

La Direcció General de Política Lingüística estrena nova pàgina

Una captura del web.

Vols millorar la teua ortografia? Aquí tens una eina de dictats en líniaGeneralitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Direcció General de Política Lingüística ha renovat la pàgina del seu web Llengua catalana amb un centenar de dictats nous que es podran consultar, escriure i autocorregir interactivament des d’ordinadors, mòbils i tauletes. Estructurats en quatre nivells, permeten treballar l’ortografia i se’n pot descarregar lliurement tant l’àudio com el text.

Cada dictat és una història sencera, d’un màxim de quinze línies, amb principi i final. Són històries plenes de reflexió, curiositat, sorpresa, ironia, absurditat o subtilesa, que emocionen i volen atrapar l’atenció del lector. Els textos han estat elaborats per dues escriptores que, alhora, són professores de català per a adults: Mònica Batet i Sònia Moll.

Sobre la nova pàgina de dictats en línia, Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística ha afirmat que “el català, com la majoria de les llengües, té regles d’ortografia que faciliten la lectura dels textos. Dominar-les és un senyal de qualitat en la comunicació escrita i de respecte per qui ens llegeix i per la mateixa llengua que utilitzem. Oferim ara una eina àgil que ens ajudarà a guanyar domini en l’expressió escrita en català.”

Dictats en línia

tracking