SEGRE

Quina és la bandera considerada més antiga del món?

Banderes.

Quina és la bandera considerada més vella del món?PIXABAY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les banderes han estat utilitzades al llarg de la història per a distingir-se entre poblats i per a diferenciar els aliats o els enemics. Ja en l'era romana s'usaven els Vexilos, com a ensenyes dels seus grups.

Amb el temps les banderes es van convertir en guions i estendards representatius de Reis i Senyors (específicament, dels seus llinatges o cases reials) i a mesura que es van anar definint països, ciutats i pobles, les banderes van començar a formar part comuna de la vida quotidiana. Però quina és la bandera més antiga del món?

La bandera nacional més antiga del món és la de Dinamarca. El seu nom significa "la bandera dels danesos" o "la bandera vermella" i va ser adoptada el 15 de juny de 1219 durant una batalla que va tenir lloc en Lyndanisse, quan el Rei Danès Valdemar II va derrotar als estonians sota el pretext d'ajudar als croats a Palestina, seguint les ordres del papa. La llegenda diu que la famosa bandera de Dinamarca, la qual es diu "Dannebrog" va caure del cel per a donar força als danesos en la lluita contra els estonians.

Les banderes dels seus països veïns; Suècia, Noruega, Finlàndia, Aland, Illes Fèroe i Islàndia estan basades en la bandera de Dinamarca.

tracking