SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Anna Rovira és la directora tècnica del Celler Capçanes, al Montsant. Ubicat en un enclavament estratègic, aquest celler fundat com a cooperativa el 1933, és avui un clàssic dins de la denominació d’origen, com també dins del panorama vitivinícola català. Des dels seus inicis fins a principis dels 90 elaboraven majoritàriament vi a doll. El1995 els arriba la proposta que, al cap dels anys, poden dir que els va marcar un abans i un després: elaborar vins de llargues criances per a la comunitat jueva de Barcelona. Al segle XXI arriba amb la màxima esplendor per al celler, fent alguns dels vins de referència a casa nostra, com el Cabrida. A mitjans del primer decenni del 2000 vaig conèixer el projecte de la mà d’aquest vi fet amb garnatxa peluda. Garnatxa peluda? Quin raïm més estrany, vaig pensar. Li deu el nom a la vellositat que apareix a les extremitats de la fulla. Actualment el Cabrida té uns quants companys: els Mas Picosa (blanc i negre) i Mas Donís (blanc, rosat i negre) com a vins joves afruitats i frescos. Mas Collet, Mas Donís Old Vines i Lasendal són la gamma de vins de mig cos. Una línia de vins de taller creada a partir del sol on reposen les vinyes, on els terrers de panal, argila, roca calcària i llicorella s’expressen amb la garnatxa com aliada. Els vins parcel·laris Costers del Gravet i Vall del Calàs, acompanyats de la línia de vins anomenats únics com el Vimblanc, Pinot Noir 11/x i el Mas Tortó completen la família juntament amb els Pájaros i el Cabrida.

Avui parlem de Lasendal, el vi que per a mi representa Montsant. Aquell Montsant que fa uns anys es va donar a conèixer i va agradar pels seus vins. Vins propers, sincers, d’una immensa càrrega de fruita vermella lleugerament dolcencs d’entrada però amb recorregut i sabor. Avui Lasendal’16, conserva l’ADN d’aquells vins fets en anyades passades però amb l’experiència que amb el temps un aprèn i amb l’elegància de fer-se madur.

FITXA TÈCNICA Celler: Celler Capçanes. Zona: DO Montsant. Varietats: Garnatxa i carinyena. Tipus de vi: Vi negre de mig cos. Grau: 14% Preu: 8,50€

fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

tracking