SEGRE
Ingredients per a 4 persones

Ingredients per a 4 personesROSA CABISCOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

IngredIents per a 4 persones Una làmina de pasta brisa; 4 pomes (golden o royal gala); un grapat de panses; 4 cullerades de sucre morè; 5 cullerades de rom; un polsim de gingebre en pols; canyella en pols; 30 g de mantega; una llimona, Per a la crema Una poma royal gala; un rovell d’ou; 4 cullerades de sucre; 100 ml de llet; una branca de canyella; pell de llimona; un rajolí de rom.

Aquests pastissets cruixents de poma són una variació dels clàssics panadons de poma, més senzills de fer perquè he aprofitat una massa brisa ja preparada que tenia al congelador. Si teniu pasta filo quedaran molt més cruixents, contrastant amb la textura de la fruita. Per acompanyar es pot fer una crema suau amb aroma de poma.

En primer lloc posar les panses a macerar en una mica de rom. Després de mitja hora, treure-les i deixar-les escórrer una mica.

Pelar les pomes i tallar-les a trossos mitjans (com a màxim 1,5 cm); mullar-les amb suc de llimona per evitar l’oxidació, i posar-les en una cassola a coure, amb el sucre, 4 cullerades de rom, el gingebre i la canyella en pols. Deixar coure a foc suau sense tapar. Quan el líquid comenci a espessir, retirar i deixar refredar.

Preescalfar el forn a 180º.

Deixar descongelar la pasta brisa; quan sigui a temperatura ambient, aplanar lleugerament amb un rodet, vigilant no es trenqui. Tallar 4 quadrats de pasta i guardar la que sobri per a un altre plat.

Preparar una safata amb paper de forn i posar-hi els quadrats de pasta; pinzellar-los amb mantega fosa i al centre de cadascun posar-hi un parell de cullerades de poma i 3 o 4 panses. Enrotllar la pasta en forma de caneló. Afegir una mica de sucre morè a damunt i posar al forn uns 20-30 minuts, fins que estiguin daurats.

Per fer la crema: coure a bany maria la llet amb 2 cullerades de sucre, el rovell d’ou, la canyella i una mica de pell de llimona, fins a obtenir una crema líquida. Apartar.

Posar a coure dues cullerades de sucre amb la poma ratllada fina, i un rajolí de rom. Quan caramel·litzi, apartar i mesclar la meitat amb la crema anterior. Deixar refredar en una salsera.

Per presentar el plat: posar una mica de poma caramel·litzada a sobre del pastís i salsar amb la crema tèbia.

tracking