SEGRE

Instagram per fer currículum

La lleidatana Gisela Balasch enfoca @Livelyus com una font d'experiència laboral.

Instagram per fer currículum

Instagram per fer currículumSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb 16 anys, la Gisela Balasch va obrir-se un compte a Instagram amb un alter ego inspirat en el cognom d’una actriu que admira, la Blake Lively. Aleshores, ni s’imaginava que seria precisament ella qui li donaria l’impuls per convertir-se en la influencer que és avui dia, amb més de 81.000 seguidors i contractes amb marques com Zara. “Vaig fer un dibuix d’un vestit de gala que va lluir la Blake Lively i ella el va postejar. En un dia vaig pujar 5.000 seguidors i així vaig anar augmentant fins als 21.000 que, aleshores (fa uns dos anys), ja era una xifra perquè les marques t’oferissin col·laboracions”, explica aquesta lleidatana que està fent el Treball de Final de Grau de Periodisme i Comunicació Audiovisual a la Universitat de Lleida sobre els influencers.

De moment, ella s’encarrega de gestionar el compte d’Instagram, que fa un any s’ha professionalitzat i comporta molta feina, encara que per a ella continui sent un hobby. No descarta, però, formar part d’una agència de comunicació d’influencers, un servei per a instagramers i empreses que tot just acaba de néixer a Catalunya, més concretament a Barcelona. I és que la Gisela reconeix que inverteix moltes hores al dia a actualitzar i crear continguts de @livelyus i, a vegades, s’ha de prendre uns dies de vacances per higiene mental. “Tinc un calendari de posts, alguns vinculats a les dates que les marques volen que els publiqui, i d’altres, simplement m’ho exigeixo jo.

Des de fa un any, a més, he creat un theme per a la meva galeria i això és encara més costós”, explica. El theme és l’aspecte que un usuari dóna a totes les fotos del seu perfil, és el que fa coherent una galeria, aquell “no sé què que què sé jo” que fa identificar una foto d’un o altre instagramer i que, alhora, t’impulsi a fer-li follow. Això suposa, entre altres coses, buscar un escenari per fer les fotos que lligui en colors amb el look de la Gisela. “Encara que sembli idíl·lic i espontani tot està preparadíssim”, diu. La previsió arriba fins al punt de saber exactament els llocs on es farà les fotos durant un viatge a Milà patrocinat per un hotel de la ciutat italiana, el darrer que ha fet la Gisela. Tot i els peròs, li compensa perquè Instagram és per a ella una inversió de futur a la vida real, on es veu treballant en un gabinet de comunicació d’alguna de les marques de moda que ara posteja. “Estic fent contactes que segur que em serviran d’experiència, de fet, tot a la vida ho és.”

Instagram per fer currículum

Instagram per fer currículumSEGRE

tracking