SEGRE
Els primers piuladors

Els primers piuladors

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La llegenda urbana diu que el perfil @Buenafuente és un dels més antics del país... I és cert. Andreu Buenafuente és al Twitter des del 14 de juny de 2007. La xarxa social de microblogging data del 2006, però recordem que els primers Iphones no van arribar a casa nostra fins al 2008. I que abans de l’Iphone els telèfons no eren intel·ligents. Buenafuente no va ser el primer, però.

L’enginyer informàtic de Tàrrega i gurú d’internet Josep Maria Ganyet @ganyet ja era a Twitter dos mesos abans, el 10 d’abril de 2007. Ganyet, amb 23.600 followers, és tota una autoritat a les xarxes socials. Una piulada seua a finals del 2012 es va convertir en tot un fenomen. Keep Calm and Speak Catalan, va escriure. Una picada d’ullet al mític cartell Keep Calm and Carry On, amb què el govern britànic instava la població a fer vida normal malgrat l’amenaça nazi. Era una enginyosa resposta a l’aleshores ministre Wert, que pretenia “espanyolitzar els estudiants catalans”.

Abans que Ganyet ja campava pel Twitter Jeroen Sangers @JeroenSangers, un holandès que viu a Lleida, on fa de consultor informàtic. A amb 6.689 seguidors, va obrir el seu perfil el 29 de març de 2007. Tres dies abans, s’estrenava @marclopezlleida, consultor de botigues i màrqueting online. D’entre els polítics catalans, un dels primers a tenir Twitter va ser Carles Puigdemont, que piula com a @KRLS des del 28 de desembre de 2007. Poc després va obrir el compte @albertbatalla l’alcalde de la Seu d’Urgell, que és al Twitter des del 12 de febrer de 2008. Batalla és molt actiu i té 11.300 seguidors. Una altra figura clau del Twitter ponentí és l’il·lustrador i membre de l’ANC Jordi Calvís. @jordicalvis, amb 10.400 followers és a la xarxa del moixonet des del maig de 2008. Fora de casa, @BarackObama va entrar al Twitter al març del 2007 i ha aconseguit 88,3 milions de seguidors. Recordeu: “yes, we can”, encara que hàgiu començat més tard que aquests pioners.

tracking