SEGRE
Compara, vigila i vola

Compara, vigila i volaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Emulant els detergents que sempre proclamen que són els llevataques definitius, els cercadors de vols s’anuncien sense complexos com els més ràpids, els que comparen més opcions i els que et troben els preus més econòmics. Tries la destinació, les dates, el nombre de viatgers, el marge d’horaris i el nombre d’escales que estàs disposat a fer. En pocs segons, et proposen companyies, horaris, condicions i preus. Com més restrictiva és la nostra cerca, menys resultats t’ofereixen, esclar, i cada cercador té les seues particulars opcions avançades per concretar les maletes, les taxes i els extres imprevisibles. Qualsevol persona familiaritzada amb aquest tipus d’operacions ja sap que estem parlant de Kayak, eDreams, Lastminute, Momondo, Onetwotrip o Trabber. Alguns metacercadors et redirigeixen a les companyies, mentre que d’altres et permeten filar més prim la cerca i encara d’altres, com Trabber, només et fan d’aparador i no pots comprar els bitllets a través del seu web. A canvi, el preu que et mostra és el final, sense les típiques taxes que encareixen el bitllet just en l’últim pas de la compra, quan ja t’has fet la idea que tens les vacances a punt i només et falta fer el darrer clic. Sempre paguem, ja no ens ve de 30 euros i, malgrat la sensació de presa de pèl, donem el vistiplau a l’operació.

No els ha passat mai que localitzen un vol que els sembla interessant i, quan l’endemà el tornen a buscar, ja ha pujat de preu? L’estadística diu que la majoria de la gent es connecta sempre des del mateix dispositiu, de manera que guarden la nostra cerca i la nostra IP –les dades del nostre ordinador– i, quan repetim l’operació, augmenten el preu d’aquell vol automàticament. Aleshores, inconscientment, activem la idea que el cost augmentarà a mesura que s’acosti la data i ens entren les presses per no deixar escapar l’oportunitat. El problema és que aquest sobrecost és fictici, només ens l’apliquen a nosaltres i ho fan per pressionar-nos a comprar. Si caiem en el seu joc, no només s’embutxaquen una venda, sinó que hi han carregat la diferència entre el preu real i el darrer que ens han ofert i hem pagat. Per controlar-nos, monitoren la nostra identitat i cerca gràcies a les cookies que instal·len en el nostre ordinador al connectar-nos al seu web. Així doncs, la millor manera de no deixar rastre després d’una cerca d’aquesta naturalesa és esborrar les

del nostre navegador. Generalment, trobarem aquesta opció a l’historial de navegació. Si el volem esborrar, ens proposarà si en l’operació hi volem incloure les cookies. Acceptem i, respecte a aquest nivell de control, és com si poséssim el comptador a zero. Fer aquesta operació periòdicament també ens servirà perquè, després d’haver buscat ofertes de telèfons mòbils, sabates o maletes, no ens surtin anuncis d’aquests productes de forma malaltissa mentre naveguem.

tracking