SEGRE
Per votació popular

Per votació popularSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entre la gent que té mòbil i està habituada a descarregar-se i utilitzar aplicacions per mirar el temps o seguir la Lliga, ja no és estrany tenir-ne una per buscar un restaurant quan sortim de casa. Fan el servei d’una guia que molta gent utilitza quan es mou per territoris que no els són propis i necessita alguna orientació, comentari, suggeriment o proposta. Entre totes les aplicacions, Tripadvisor és una de les més populars.

És un web d’accés gratuït que funciona a partir de la participació dels usuaris que hi fan les ressenyes, opinen i puntuen els restaurants que visiten i comparteixen fotografies que queden integrades al mur dels establiments. Els propietaris, al seu torn, poden respondre les crítiques i, d’aquesta manera, interaccionar amb els clients.

Segons els responsables de la iniciativa, el sistema posiciona els establiments per zones, categories i puntuacions per facilitar la recerca als usuaris. Quan hi entrem, Tripadvisor posiciona els restaurants en funció dels comentaris rebuts i, teòricament, ens facilita la recerca en funció dels nostres gustos, necessitats, pressupost i interessos. Les ressenyes no les fan professionals, encara que alguns usuaris tenen més ressò que d’altres i el mateix web els va posicionant. Sigui com sigui, les crítiques les fa gent que va al restaurant, hi menja i, finalment, treu les seues pròpies conclusions en relació amb l’experiència personal.

Si una pel·lícula pot ser considerada una obra mestra i una estafa inconsistent al mateix temps, la variabilitat sobre un restaurant es multiplica a causa dels molts factors que hi intervenen: el dia, el menjar, el nostre estat d’ànim i el del servei, la quantitat de gent que hi ha, l’hora que hi anem i, sobretot, les expectatives prèvies. Ara bé, si pràcticament tothom coincideix que el restaurant és de primera, una mala experiència no ens hauria de fer dubtar. Els cinc restaurants més ben classificats a les comarques de Lleida, i tants d’altres més que els succeeixen, són d’una solvència contrastada. Una cuina entre la modernitat i la tradició, entre el mar i la muntanya, entre les coccions més clàssiques i els sistemes més innovadors, entre els sabors autòctons i els exòtics. Els plats que comparteixen els usuaris fan venir gana, i els comentaris que la majoria hi aporten desperten les ganes de voler-hi anar a menjar. No sabem si són els millors, però estan entre els millors.

Per votació popular

Per votació popularSEGRE

Per votació popular

Per votació popularSEGRE

Per votació popular

Per votació popularSEGRE

Per votació popular

Per votació popularSEGRE

Per votació popular

Per votació popularSEGRE

tracking