SEGRE
Pediatres en xarxa

Pediatres en xarxaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Viure a muntanya, envoltat de paisatges fotogènics i fauna salvatge, és tan bucòlic com, a voltes, inconvenient. Els serveis més bàsics poden quedar molt lluny i els clams d’auxili davant les emergències ofegats en la remor dels rius. Renunciar i despoblar el territori ja no és una opció, sobretot per a aquells que han decidit fer el camí invers i pujar de la ciutat a la muntanya. Les noves tecnologies s’han convertit en la solució. Pediatria dels Pirineus és quelcom més que una entitat sanitària. Agrupats sota la Societat Cooperativa Catalana Limitada Professional, són un projecte que presta assistència obstètrica, ginecològica i pediàtrica a les comarques del pirineu lleidatà a través dels Centres d’Atenció Primària i els hospitals comarcals de referència. Però, sobretot, estan en xarxa. Optimitzant recursos via Twitter, si cal. Atenent consultes telemàtiques o responent a través del seu web preguntes bàsiques però que poden angoixar molt els pares novells, com ara “com es prepara un biberó?”.

Formen part de la xarxa de salut pública i s’han convertit en un referent pel seu compromís amb el desenvolupament de les societats de muntanya i per la seua capacitat per utilitzar les noves tecnologies en la comunicació i la difusió de coneixement.

La població en edat reproductiva té mòbil i ha integrat les xarxes socials a les seues vides amb normalitat, per això és important que Pediatres dels Pirineus utilitzi aquests recursos en la comunicació constant entre els professionals i els ciutadans. Al darrere d’aquest projecte hi ha un metge i usuari de Twitter tan actiu com el de Jordi Fàbrega (@jorfabrega). L’autonomia dels pares a l’hora de resoldre dubtes i problemes en el procés de criança és molt important per donar-los confiança i evitar desplaçaments que, en segons quines comarques, poden ser molt costosos. És per això que, a banda de coordinar els serveis presencials als centres santaris de referència, aquest grup de professionals de l’Alt Urgell, els dos Pallars i l’Alta Ribagorça treballa molt en línia per compartir coneixement. La manera de funcionar d’aquest col·lectiu pot esdevenir, en un futur proper, en una referència per altres àrees professionals i de coneixement que aposten per dignificar el dia a dia de la gent que viu als Pirineus. La societat de la informació ha de permetre que els coneixements més avançats arribin en temps real a tots els racons del territori, per això Pediatres dels Pirineus és un canal solvent i necessari en la democratització dels serveis socials.

PEDIATRIA DELS PIRINEUS WEB: pediatriadelspirineus.org TWITTER: @PedPirineus

Pediatres en xarxa

Pediatres en xarxaSEGRE

Pediatres en xarxa

Pediatres en xarxaSEGRE

tracking