SEGRE
Reptes en forma de ‘hashtag’

Reptes en forma de ‘hashtag’SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les xarxes socials són entretingudes, necessàries o supèrflues però sobretot són obligades. Són d’aquelles obligacions que s’imposa un mateix, si es tracta d’un perfil individual, o bé, del tipus d’obligació que si no compleixes et fa perdre diners, si parlem d’un perfil d’empresa. A aquestes obligacions passades a necessitat se’ls sumen els reptes en forma de hashtag. Iniciatives creatives, artístiques o carregades de crítica social i solidaritat que creixen i s’escampen muntades en etiquetes que, molts cops, acaben en sinècdoque, menjant-se el seu autor, com li va passar a Cervantes amb el Quixot. Avui els parlem de dos dels reptes amb més seguidors que no fallen al calendari anual d’Instagram o Flickr: #365 i #febrerosinedulcorantes.

La primera és un repte que encara que n’hi ha que el fan religiosament a diari a Instagram on s’esforcen més i té més cabuda és a Flickr, un lloc web on la fotografia és la raó de ser i que fa tant de portfòlio com d’aparador comercial de professionals. #365 requereix una publicació diària i com que això pot arribar a ser un problema internet va ple de posts amb consells per completar el repte sense morir en l’intent, ans al contrari, aconseguint evolucionar i créixer en el cas dels professionals de la fotografia. No hi ha una norma escrita per fer el #365 solament cal sentir-se lliure i ser creatiu encara que es recomana establir una línia concreta, un comú denominador que faciliti que l’ull escanegi el dia a dia entrenant-se per trobar allò que nodrirà el teu #365. Entre els consells més habituals està el de documentar-se, mirar perfils que ja hagin fet el repte amb anterioritat i un altre, de ben curiós, que convida a compartir amb els amics i familiars que t’implicaràs en aquest repte. Aquest pas, que també es recomana quan un deixa de fumar, el dolç o comença a anar al gimnàs (un altre tipus de reptes), els ajudarà a sentir més compromesos i comptaran amb el suport de l’entorn.

Si el #365 és un repte purament artístic que dura tot l’any, el hashtag #febrerosinedulcorantes es limita al segon mes de l’any. Així com el primer ja pertany a les xarxes, d’aquest segon encara es pot seguir el rastre fins a la seva impulsora: la mare i fotògrafa Victòria Peñafiel. La idea és donar la volta a les fotografies d’Instagram que no fan més que pintar vides perfectes plenes d’esmorzars, dinars i sopars de pel·lícula i habitacions i menjadors Pinterest. El repte proposa des de fa tres anys a la comunitat d’Instagram que pengin una foto real de la seva rutina. Els dos reptes són una invitació a canviar la mirada sobre el nostre dia a dia. A veure-hi les diferències en allò que sembla que mai canvia. Tant #365 com #febrerosinedulcorantes són un exercici de mindfullness que obliga a parar i centrar-se en allò que un fa, a fixar-se en el que importa.

Reptes en forma de ‘hashtag’

Reptes en forma de ‘hashtag’SEGRE

Reptes en forma de ‘hashtag’

Reptes en forma de ‘hashtag’SEGRE

Reptes en forma de ‘hashtag’

Reptes en forma de ‘hashtag’SEGRE

Reptes en forma de ‘hashtag’

Reptes en forma de ‘hashtag’SEGRE

Reptes en forma de ‘hashtag’

Reptes en forma de ‘hashtag’SEGRE

tracking