SEGRE
Relleu generacional

Relleu generacionalSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida Esportiu ha començat la competició a la lliga digital, la Virtual Football Organitzation (VFO), considerada una de les lligues més importants del món dintre dels eSports en l’àmbit digital de l’11vs11.

Als Estats Units aquests partits de futbol omplen estadis, milers de persones paguen entrada per veure com juguen equips d’11 contra 11 a la pantalla com si es tractés d’un videojoc però en una versió més avançada i intel·ligent, ja que cada futbolista és guiat per un jugador de la VFO a través de l’ordinador.

Per entendre’ns, el Lleida Esportiu ha hagut de crear una estructura esportiva paral·lela a la de l’equip que salta al camp amb la pilota als peus tot fitxant Roger Alentà (@rekohngk), com a director general i capità; Marc Rodríguez (@marjaivanVFO39), director esportiu, i Marcel Solé (@calvoman_3), director tècnic, els quals han completat una plantilla amb jugadors que van competir el passat mes d’abril per primer cop amb el Lleida Esportiu ‘Lleida Esports’ a l’esfera digital. Els partits es disputen de diumenge a dijous de les 22.30 h fins a les 00.30 h i es poden veure a YouTube.

El president del Lleida Esportiu, Albert Esteve, va explicar que “abans de donar-nos d’alta a la competició vam estar en contacte amb el Villa-real i el Sevilla, per conèixer la seva experiència, i vam anar als EUA per conèixer què i com movia aquest món dels eSports. Allí es parla del relleu generacional del futbol als estadis, on cada cop hi va menys gent”.

Formar part de la lliga VFO és ara mateix una inversió de futur que fa el club, que pel fet de ser professional a la vida analògica ja entra a categoria de primera divisió a l’esfera digital.

“Això fa que juguem amb avantatge a l’hora de fer els fitxatges de jugadors, ja que per prestigi volen jugar en equips de primera”, diu l’Albert. Ara mateix tindran això, prestigi, però la idea del club és acabar-los pagant un sou i fins i tot preveuen que la lliga VFO sigui una font d’ingressos important que ha de permetre crear una sala amb ordinadors on es puguin trobar els jugadors de l’equip digital per entrenar-se i no fer-ho, com ara, en remot, cadascú des de casa seva.

Relleu generacional

Relleu generacionalSEGRE

tracking