SEGRE
332365_4.jpg

332365_4.jpgSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El concurs Les Garrigues en Flor va néixer ara fa un any per iniciativa del consell comarcal per animar els veïns a guarnir cases i carrers. Només era una prova pilot, però va funcionar molt bé i s’hi van inscriure una setantena de concursants de quinze pobles de la comarca en donen fe.

En un temps rècord, tothom se l’ha fet encara més seu. Enguany hi han participat 228 persones de 23 pobles. Aquesta sana rivalitat per poder presumir de tenir el racó més guapo de tota la comarca també ha fet el salt a les xarxes socials i s’han etiquetat més de 200 imatges a Instagram.

Fins al dia 26 d’aquest mes es pot veure al pati gòtic de l’IEI una selecció d’una vintena d’aquestes fotografies. Són finestres obertes a pobles de gran bellesa on la pedra és la gran protagonista. I les flors, és clar. Tot compta. Els veïns s’hi han posat. Palets, escales de collir, caixes de fusta, borrasses, pedres, tenalles...

Elements molt variats –però en relació amb la tradició garriguenca– per fer lluir cada planta. Una cosa semblant ha passat amb les fotografies d’Instagram, on un tractor és el protagonista de la imatge del Soleràs captada per @borgenca1958 (Rosa Maria Lombarda). Les altres guanyadores són @dolors.pobla (Dolors López Quílez) i @nosprior (Noemí Seró). Les tres instagrammers s’han emportat un lot de productes de la comarca.

Pel que fa al podi d’aquesta segona edició del concurs Les Garrigues en Flor al món real , el guardó al millor carrer va ser per al del Calvari, dels Torms; i el premi a la millor ornamentació d’un espai públic va recaure en l’ajuntament de Puiggròs.

També hi va haver un premi popular triat a través de Facebook, que es va emportar el col·legi del Soleràs. Una flor no fa estiu, però ajuda a atreure estiuejants.

332365_1.png

332365_1.pngSEGRE

332365_2.png

332365_2.pngSEGRE

332365_3.png

332365_3.pngSEGRE

tracking