SEGRE
Desintoxicació digital

Desintoxicació digitalSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per A la darrera pel·lícula d’Àlex de Iglesia, Perfectos desconocidos , el director madrileny aborda de manera tangencial la sensació de llibertat que ens transmeten i la relació de dependència que ens generen els mòbils.

Espanya és el país del món en el qual han penetrat els smartphones amb més força: s’han convertit en un gadget que forma part de la vida de vuit de cada deu ciutadans. Ja no són aparells per trucar i enviar algun missatge important de tant en tant: consultem internet quan tenim un dubte o per avorriment, fem tot tipus de compres a través d’aplicacions, xategem en diversos grups alhora, interaccionem amb amics i desconeguts a través de les xarxes socials, fem fotografies per guardar records de la nostra vida en una memòria que després no tenim temps de consultar, gestionem els estalvis i paguem, escoltem música, ens calcula el ritme cardíac mentre correm i guia per les ciutats si ens perdem. Gairebé totes les activitats de la nostra vida tenen una aplicació de mòbil associada. Té tantes possibilitats que és inesgotable, per això han començat a popularitzar-se algunes aplicacions que ens ajuden a fer un us més racional del mòbil, a no estar tan pendents de mirar-lo.

Els psicòlegs alerten del mal ús que sovint en fem, encara que no cal recórrer a professionals de la psicologia per saber de quin mal estem patint: 4 de cada 10 ciutadans reconeixen que tenen un problema d’addicció, que miren el telèfon massa vegades al dia i que estan massa pendent dels avisos dels diferents perfils que tenen a les xarxes socials. Segons els experts en drogodependències, els símptomes de la gent addicta al mòbil són els mateixos que els que genera la droga.

Davant d’aquest fenomen de futur incert, cada vegada hi ha més gent que aprofita les vacances per desconnectar. No només es tracta de trencar la rutina de la feina, sinó també del mòbil i de totes les dinàmiques que genera.

Les aplicacions que més addicions generen són les xarxes socials, i mentre alguns es passen el dia compartint les seues vacances, molts d’altres opten per apagar les aplicacions i connectar amb el món real que l’envolta.

Fins i tot el grup Barceló té un complex hoteler de relax a Andalusia, el Royal Hideway Sancti Petri, que et proposa deixar el mòbil a la recepció en el moment que entres i fer un viatge en el temps i estar només amb aquells que estàs.

8 de cada 10 persones tenen un smartphone 92% de la ciutadania es connecta cada dia a internet 42% declara fer un ús excessiu dels mòbils La mitjana és de 7 perfils a les xarxes socials per habitant 1 hora i 38 minuts al dia connectats a les xarxes socials

Desintoxicació digital

Desintoxicació digitalSEGRE

tracking