SEGRE
Captures estranyes

Captures estranyesSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A mitjans d’agost alguns veïns de les comarques de Lleida van poder veure un dels molts cotxes de l’imperi Google passejant amb el seu enginy de càmeres al sostre.

Aquesta flota de centenars de vehicles està repartida arreu del món, gravant tots els carrers i carreteres transitables, per a la seua aplicació Google Street View. Una vegada gravades les imatges, es munten i es pengen a internet, i a través d’aquesta aplicació podem clicar una adreça concreta i moure’ns com si hi fóssim nosaltres mateixos.

Els milions d’imatges que genera el sistema és un banc increïble per a tots aquells caçadors de fets estranys a les xarxes. Hi ha autèntics fanàtics que es mouen a través de Google Street View buscant aquelles captures absurdes, inexplicables, estranyes o terrorífiques. A través de les imatges es poden veure parelles fent l’amor al seu jardí, persecucions policials, gent armada que busca brega o accidents de cotxe. També hi ha imatges que són errors del sistema o simples bromes dels seus programadors. Com que les representacions del carrer són la suma de fotografies, a voltes es creen fenòmens estranys com gent sense cap o persones repetides que surten diverses vegades en una mateixa fotografia.

Algunes de les imatges, com grups de gent disfressada en postures inquietants, semblen petits boicots artístics al sistema, ja que és estrany que hi hagi vint persones degudament afilerades i disfressades fent el passadís d’honor al cotxe de Google, o homes prenent la fresca al jardí de casa vestits de submarinistes. Els carrers de l’Europa de l’Est ens brinden imatges a voltes impactants: gent beguda inconscient abandonada al mig del carrer, per exemple.

Als Estats Units hi ha força imatges de joves amb pistoles, unes fotos realment desoladores. La fauna també té el seu apartat específic, ja sigui per gossos en actituds divertides o per animals salvatges en espais realment imprevisibles.

Captures estranyes

Captures estranyesSEGRE

Captures estranyes

Captures estranyesSEGRE

Captures estranyes

Captures estranyesSEGRE

Captures estranyes

Captures estranyesSEGRE

Captures estranyes

Captures estranyesSEGRE

tracking