SEGRE
Tornada a l’escola digital

Tornada a l’escola digitalSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest any, la tornada al cole ha sigut digital. Encara queden romàntics que encarreguen i compren els llibres de text dels seus fills a les llibreries a peu de carrer o a l’Ampa de l’escola, però cada cop més es dibuixa una tornada a l’escola digital. Segons un estudi d’Amazon, realitzat a més de 2.000 famílies, més del 65 per cent de les famílies espanyoles compra online els llibres i el material escolar, la qual cosa suposa un 13,2 per cent més que el 2017 i un 24,3 respecte a l’any anterior. No se sap si la tendència ha tocat sostre, caldrà veure com evoluciona.

Segons l’enquesta, el que els fa decidir per la compra és la idea d’estalviar-se anar de botigues. Així, entre els hàbits de les famílies espanyoles, es defineix que més del 65 per cent aposta pel comerç electrònic. La compra online de material didàctic augmenta cada any, en concret un 13,2 per cent respecte al 2017. El 54,3 per cent dels enquestats admet que recorre a internet per la comoditat de no haver de desplaçar-se, no haver de carregar els llibres de text i, per contra, rebre’ls a casa còmodament. El 23,2 per cent ho prefereix perquè reconeix que troba preus baixos en material escolar. Més de la meitat de famílies enquestades considera que la despesa escolar de cada nen és alta i, el 33,2 per cent, desproporcionada.

Un altra característica de les famílies espanyoles vers la tornada a l’escola és que el 59 per cent dels pares i mares es decideix a comprar els llibres de text quan té la llista completa. Però el 35,6 per cent admet que triga diversos dies a adquirir tot el material didàctic perquè no acostuma a estar disponible al mateix temps ni al mateix lloc. El 17,9 per cent reconeix que triga menys d’una hora a comprar tot el que necessita gràcies a la compra online. D’altra banda, els segovians, madrilenys i els de Guadalajara són els espanyols que més compren online. Les dades de venda de llibres de text a Amazon confirmen una transició dels consumidors cap a la compra online.

Encara que sigui una tendència generalitzada, analitzant els resultats de vendes al territori espanyol, Segòvia, Madrid i Guadalajara són les tres províncies que més llibres escolars compren online per càpita. Cal destacar que no apareix cap localitat catalana al rànquing de les deu ciutats que més compren online.

Altres dades significatives de l’estudi d’Amazon és que les famílies prefereixen pagar el material d’un sol cop, que consideren que és una despesa massa elevada, que els avantatges a un clic i sense les incomoditats del desplaçament els fa decidir-se per una compra online i que cal més agilitat, oferta i accessibilitat per comprar més fàcilment els llibres a internet.

Tornada a l’escola digital

Tornada a l’escola digitalSEGRE

tracking