SEGRE
Comprar amb nom propi

Comprar amb nom propiSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tardor es resisteix a arribar. Fa calor de primavera a principis d’octubre, però a les xarxes socials ja es comença a parlar del Nadal. Acceptant que és una època de consumisme, sorgeixen iniciatives per capgirar l’impuls de comprar per comprar i convertir-lo en l’impuls de fer-ho per compromís amb les persones i el planeta. Fer de l’acte de compra una acció conscient d’aposta pel talent local i els productes elaborats amb processos ecològics i sostenibles. Dos instagrammers especialistes en aquests dos camps, que comparteixen la motivació per crear un món millor, arrossegant amb elles un exèrcit d’usuaris atrets i atretes per la seva energia brillant de l’“entre tots ho podem fer”, són la periodista Vanesa Carrasquilla, de Comuncraft, i Maria Negro, la impulsora de l’agència de comunicació El Hervidero de Ideas, enfocada a promoure la sostenibilitat en projectes d’emprenedors i impulsar els seus negocis eco i slow, així com per animar tothom a portar un estil de vida més respectuós amb el medi ambient.

La Vanesa és la creadora del moviment Talent Local, que té la seva màxima expressió en el web talentolocal.org. Al darrere del hashtag #talentolocal hi ha una campanya de visibilitat per a petites marques, dissenyadores, botigues de productes locals i markets. “No és un projecte lucratiu sinó col·laboratiu”, explica la Vanesa a la Newsletter de presentació de la iniciativa, a la qual cada cop hi ha més usuaris i comerços apuntats com ara la Marta de les joies fetes a mà des del camp Fauna y Flora i l’Ester de Mon Aroma, amb productes de cosmètica natural i solidaris, com ara el gloss Kiss Me Mum.

En aquest directori de marques locals, d’emprenedors i emprenedores conscients i artesans es poden trobar regals per Nadal que combinen el consumisme amb l’aportació de valor a les persones i el món.

Un pas més enllà va la Maria, que afegeix el plus green. Ja fa uns anys que combat el Black Friday amb el seu #greenfriday a què se sumen en aquesta època a les xarxes un bon grapat d’empreses sostenibles i usuaris disposats a fer el tomb a allò que posa en dubte la salut del planeta. Potser sí que mai és prou aviat per pensar bé en el Nadal.

tracking