SEGRE

Webs per conèixer el món, orientar-nos sobre el terreny o aprendre geografia

Webs per conèixer el món, orientar-nos sobre el terreny o aprendre geografia

Situar-se al mapa

Situar-se al mapaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des que vam descobrir que la Terra és rodona han passat molts anys, però Europa continua mirant-se el melic. Això fa que la representació del planeta que en fem tendeixi a ser una mica desproporcionada. El web thetruesize.com ens permet comparar les mides reals dels països movent-los arreu del planeta. Equador, Kènia o Vietnam són molt més grans del que realment se’ns representen quan els arrosseguem i situem sobre el vell continent.

Aquest és un mapa curiós, però el web que realment ens dóna eines per aprendre geografia i política és mapasinteractivos.dedictalia.com/ca. En aquest hi ha des de mapes antics digitalitzats, que ens permeten fer-nos una idea de com eren fa cent, dos-cents o tres-cents anys, fins a jocs sobre rius, països, muntanyes o capitals de tot el món. És una molt bona eina educativa, ja que ens hi podem registrar i competir amb altres usuaris: cada joc té una classificació amb els perfils que han resolt els reptes amb més rapidesa. Estem parlant de més de 5.000 mapes i jocs: des del recorregut dels encierros de San Fermín fins a les capitals regionals de Polònia.

Si realment el que volem és indagar en la geografia catalana, el visor de l’Institut Cartogràfic de Catalunya (icc.cat) ens permet aproximar el mapa fins a una escala 1:5000. La majoria de mapes excursionistes acostumen a ser d’una escala 1:25.000 (un metre al mapa són 25 km metres a la realitat), així que el nivell de concreció de l’Institut és molt acurat. Fins el rierol més inaccessible i la vall més subtil tenen un nom i en aquests webs el podem trobar.

Situar-se al mapa

Situar-se al mapaSEGRE

Situar-se al mapa

Situar-se al mapaSEGRE

tracking