SEGRE
Penedits digitals

Penedits digitalsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si han estat víctimes del Black Friday i han comprat un gadget, sàpiguen que se’n penediran d’haver-ho fet abans que passin tres mesos. Així ho ha fet saber a través d’un estudi l’empresa Milanuncios, que ha pres una mostra de millennials. Altres perles de l’estudi són que sis de cada deu espanyols comprarien al Black Friday algun article tecnològic tot i que cadascun d’ells tingui a casa 320 euros de mitjana invertits en dispositius que ja no utilitza. La intenció dels de l’estudi era vendre alguns d’aquests gadgets que ja no utilitza un cop passada la bogeria del divendres negre. Una de les compres estrella, estava previst que fossin els smartwatches.

L’estudi revelava la intenció de comprar almenys dos dispositius en un dia. En primer lloc, el que es busca és trobar sempre l’oportunitat per trobar smartphones a bon preu, pujar de categoria i mantenir el preu, tot i que aquest any.

També de cara als regals de Nadal, les polseres d’activitat estan també molt buscades i de ben segur que porten de cap els Reis i el Pare Noel.

Els ordinadors portàtils i les televisions són altres dispositius desitjats, amb un 19,7 per cent i un 18,1 per cert, respectivament. Unes dades que contrasten amb la realitat que la majoria dels espanyols (74,7 per cent) tenen a casa seva tecnologia que no utilitza per un valor mitjà de 319 euros. Entre aquests, destaquen especialment les càmeres de foto i vídeo (35,7 per cent), les tablets (33,4 per cent) i les impressores (29,4 per cent).

Segons Magalí Rey, Brand Manager de Milanuncios a Espanya, “el valor dels objectes tecnològics que acumulem a casa supera el pressupost mitjà que es dedica a les compres del Black Friday. Si ens fixem en les generacions més joves, veiem que estan acostumades a estar a l’última tendència del mercat, per la qual cosa el sentiment de novetat cada cop dura menys temps”.

Una de les dades que més crida l’atenció és que solament el 25 per cent dels enquestats es planteja vendre aquells objectes en desús que tenen a casa per destinar a la compra d’articles que responguin a les seves necessitats actuals.

“En moments d’alt consum com el Black Friday, la segona mà es perfila com una opció que ofereix grans beneficis, ja que permet recuperar una part o tota la inversió realitzada, a la vegada que alliberar espai i donar una segona vida a les coses, contribuint al benestar econòmic i medioambiental”, explica Magalí Rey. L’estudi plantejat pel Black Friday dóna motius de reflexió de cara també a les properes compres de Nadal. Abans de comprar, caldria potser fer una revisió del que tenim i vendre el que ja no utilitzem tant per aconseguir diners per destinar a tecnologia útil com per alliberar espai a casa que queda col·lapsada per objectes que se’ns mengen espai a la nostra vida.

tracking