SEGRE

El repte d'agradar

Tècniques per aconseguir una major presència a les xarxes socials

El repte d’agradar

El repte d’agradarSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alarma va saltar el dia que el compte oficial a Twitter de Mariano Rajoy quan era president del Govern va augmentar en 60.000 seguidors i va desbancar Pablo Iglesias com a polític espanyol amb més seguidors en aquesta xarxa social. Mentre els seus adversaris polítics van fer mofa de l’operació, ja que la majoria dels nous seguidors eren perfils àrabs i era evident que havia estat fruit d’una compra massiva, el seu gabinet va sortir en defensa del president acusant a terceres persones d’haver hackejat el compte del president per orquestrar una operació de desprestigi. La tempesta va passar, el país tenia coses més interessants en les quals perdre el temps, però l’anècdota va quedar com un dels millors exemples d’allò que no s’ha de fer per guanyar visibilitat a les xarxes.

Si fem una recerca ràpida per internet és molt fàcil trobar webs que ens ofereixen paquets de seguidors, likes i retuits. La web tweetgrow.today, per exemple, per uns 50 dòlars ens ofereix 1.000 seguidors, 500 likes i 250 retuits. La idea d’aquestes i de moltes altres pàgines web és aconseguir que la nostra activitat a les xarxa es mogui ràpidament, encara que no sigui amb aquells usuaris amb qui, per afinitat, tenim ganes d’interaccionar. Ens quedarà un perfil lluït, tan sols caldrà que resem perquè ningú no entri i investigui qui són els nostres usuaris i ens destapi la trampa.

Els experts en comunicació, que reneguen d’aquesta pràctica, el primer que ens recomanen és tenir paciència, perquè endegar un procés de creixement sostingut i real no és fàcil ni ràpid. El primer que hem de fer és seguir gent amb qui ens agradaria interaccionar, ser humils i assumir la una posició de seguidor. També hem de ser molt curosos amb els nostres comentaris. Entrar en polèmiques estèrils i caure en provocacions i discussions agressives amb desconeguts és contraproduent per les nostres intencions i és, també, perillós per a la nostra salut mental. Interaccionar a les xarxes de manera positiva vol dir compartir continguts interessants i comentar en positiu el que diuen els altres. Ser constant també és important, per això no és il·lícit aconseguir algun sistema per robotitzar una part de la nostra activitat: retuitejar contingut de webs que ens interessen, per exemple. Estar actiu a les hores que es connecta més gent (teòricament durant els descansos i el temps de lleure els dies laborables) és una bona tècnica. També hem d’aprendre a gestionar els #hashtags per tal d’estar al cas dels temes i motius de moda. Les xarxes es mouen molt ràpidament, s’hi ha de ser ara i aquí per no perdre el ritme d’aquest món paral·lel.

tracking