SEGRE

Els perfils més populars

L’estereotip de l’usuari de twitter és un home jove amb estudis superior

Els perfils més populars

Els perfils més popularsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les xarxes socials són un mirall distorsionat de la realitat i cada una s’esbiaixa amb les seues pròpies característiques. Si bé la plataforma de Mark Zuckerberg, Facebook, va ser la primera que es va convertir en un espai de comunicació global, i continua sent la principal i més important, no és menys cert que a cada any que passa perd usuaris i credibilitat. En l’àmbit espanyol és la que mou més usuaris en línia, uns 25 milions de ciutadans hi tenen un perfil obert, un increment del 20% respecte al 2014 segons dades de la consultora de màrqueting en línia The Socialmedia family, cosa que no ha estat ni molt menys constant i positiu. Facebook, fins i tot, va arribar a perdre un milió d’usuaris el 2017. Respecte a Instagram o Twitter, aquesta última és la xarxa amb més homogeneïtat d’edat. Això vol dir que és la plataforma que té més persones adultes registrades. Concretament, més de la meitat tenen més de quaranta anys. Aquesta xifra contrasta amb la joventut de les altres dos xarxes amb més activitat. Aquí es calcula que dos de cada tres usuaris tenen entre 18 i 39 anys. Segons un estudi internacional de la consulta Kantar, Twitter és una de les plataformes proporcionalment més influents. La forma com s’interacciona, sempre pública i oberta, fa que els cinc milions d’usuaris de l’Estat tinguin un major ressò social que els 25 de Facebook, per exemple. Instagram, de moment, està quedant al marge de la influència política, concentrant-se més en aspectes de consum de béns i serveis. Twitter, per contra, és la xarxa que els seus usuaris escullen per informar-se. Segons Kantar, en un estudi recollit per la directora del Màster de Social Media de la UOC, Sílvia Martínez, els usuaris de Twitter afirmen que és una bona plataforma per informar-se en temps real i per influir. Segons els usuaris, la percepció és que a través de Twitter les notícies es difonen més ràpidament.

L’interès per l’actualitat i per poder-hi influir és un dels punts forts dels usuaris que piulen. En aquest sentit és rellevant el perfil prototipus d’aquesta xarxa: homes adults joves amb estudis superiors. Segons el mateix estudi de Kantar, els usuaris de Twitter estan econòmicament per sobre de la mitjana de cada país, i això fa que sigui una xarxa socialment més influent que la resta de xarxes. L’activitat particular dels usuaris de Twitter té una dimensió pública que no té Facebook, per exemple, i això la converteix en una xarxa molt més atractiva per a persones i entitats que volen tenir notorietat i més visibilitat social.

A Lleida ciutat només un 8,7% de la població té compte a Twitter, poc més de 12.000 usuaris. Una xifra molt per sota dels, aproximadament, 80.000 lleidatans amb compte a Facebook. Malgrat que Twitter no és un reflex de la societat, fins i tot els polítics locals hi presten molta atenció i les marques i els mitjans el tenen compte.

Els perfils més populars

Els perfils més popularsSEGRE

tracking