SEGRE

Els joves també llegeixen

Les xarxes propicien que comparteixin reflexions literàries i sorgeixin professions com els bookstagrammers, booktubers o bookbloggers com la Judith Serra

Els joves també llegeixen

Els joves també llegeixenSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Es diu Judith Serra, és de Vilanova de Segrià i és psicòloga, però una de les seves aficions més grans és la literatura. Sobretot, la romàntica, encara que també li encanta el thriller i la fantasia. Cap al 2014, amb l’auge de les xarxes socials, va començar a compartir les seves reflexions i pensaments sobre els llibres que llegia en concret i literatura en general. I va néixer una bookstagrammer que ara té gairebé 11.000 seguidors, un nombre que s’incrementa setmana a setmana. “Vaig començar a poc a poc i publicant quan em semblava, però els darrers anys, des del 2017 ho he començat a fer de manera periòdica i des d’aleshores he comprovat com els seguidors creixien dia a dia”, explica la jove lectora. Actualment moltes editorials i autors ja es posen en contacte amb ella per tal que recomani llibres. I ha comprovat que molts lectors li fan cas.

Els bookstagrammers es consideren un dels fenòmens literaris més recents de les xarxes socials. Són amants de la lectura que s’expressen a través de la fotografia, sense obviar les explicacions i argumentacions sobre els llibres que llegeixen. Procuren crear escenes ideals i buscar fotos perfectes mentre posen de manifest la seva passió per la literatura. Hashtags com ara #books#instabooks, #igreads o #bookstagram, ens donaran pistes per localitzar-los. O localitzar-les, perquè una gran majoria són noies. Un fet que desmenteix (potser només en part) que els joves no llegeixen. Un bookstagramer es diferencia d’un booktuber perquè en aquests darrers casos la seva xarxa de difusió és principalment la plataforma Youtube i amb els vídeos és com es troben més còmodes. A aquestes “tribus” cal afegir-hi també els bookbloggers, que com es pot intuir són aquells que acumulen seguidors a través de les reflexions i crítiques literàries que fan mitjançant els seus blogs. En aquest cas, és més escrit que visual. Van ser els els primers a convertir les xarxes en un espai de debat literari. Ara bé, també és cert que en molts casos aquests amants de la literatura es mouen entre una plataforma o una altra com peixos a l’aigua.

Els joves també llegeixen

Els joves també llegeixenSEGRE

tracking