SEGRE

2.0

Anna 'Recetas Fáciles': “La recepta del pa de pessic és molt senzilla i acumula més de 21 milions de visites”

anna ‘recetas fáciles’ “La recepta del pa de pessic és molt senzilla i acumula més de 21 milions de visites”

anna ‘recetas fáciles’ “La recepta del pa de pessic és molt senzilla i acumula més de 21 milions de visites”JBC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Anna Terés és de Castelló de Farfanya i viu a Logronyo. Un dia es va quedar a l’atur i va començar un blog de cuina per compartir aquelles receptes que sempre li demanaven i mai no tenia temps de passar als amics: annarecetasfaciles.com.

L’èxit va ser relativament ràpid.

Després del blog vaig obrir-me un canal de YouTube i en menys d’un any ja m’havia fet autònoma per gestionar els ingressos que venien de la publicitat.

Com més seguidors es tenen, més ràpid se n’aconsegueixen de nous.

Les xarxes funcionen amb uns algoritmes que et donen més visibilitat a mesura que tens més trànsit de visites. El creixement és a través de vídeos o continguts que es fan virals, un fenomen que sempre m’ha semblat força imprevisible. Quan passa ho has d’aprofitar i gestionar per no perdre’ls. El que busquem tothom és que la gent visiti els nostres blogs i reprodueixi els nostres vídeos.

Està a punt d’arribar als 250 milions de visites. Se sent pressionada per les expectatives dels usuaris?

Ha estat tot molt ràpid, però també em sembla que he après dels meus errors i ara he trobat un equilibri que em permet treballar amb bones condicions. Com que la interacció amb la gent sempre és molt positiva, les expectatives de la gent no em preocupa.

Com viu el salt de l’afició a la professió?

Durant uns mesos, a casa va ser un caos. Tenia sempre la cuina empantanada, els focus i la càmera a punt per fer el material de les xarxes... A vegades la família era a taula, el dinar estava fet i no ens el podíem menjar perquè no havia fet la foto. Això es va acabar quan vaig assumir que anava de veres i em vaig llogar un pis.

Quina és la rutina d’una bloguera de cuina professional?

La resta no ho sé, jo només puc parlar per mi. Al matí ja esmorzo consultant les xarxes, quin trànsit hi ha hagut durant la nit a Llatinoamèrica, on també tinc molts seguidor. Quins vídeos s’han vist més i quines receptes han tingut més visites. També controlo els ingressos, és clar. Després a l’estudi, que no és res més que un pis en el qual vaig ajuntar la cuina i el menjador per poder posar la càmera i els focus, començo a preparar la recepta que vull fer.

Pot arribar a ser estressant?

Sí, de fet aquesta tardor passada em vaig marcar l’objectiu de penjar dos vídeos cada setmana i aquest any 2020 he decidit parar. M’atabalava i al final tampoc tenia sentit. La gent no vol que la sobrecarregis de receptes sinó que li donis bones idees. També és important ser natural, si t’ho passes bé es nota i es transmet.

Quines receptes tenen més èxit?

N’he penjat centenars i la més vista és un pa de pessic que acumula més de 21 milions de visites. Els diumenges sempre pugen molt les visites a receptes com el corder al forn, però molta gent busca trucs en plats senzills com una crema de verdures. No tenen cap secret, però la gent vol saber exactament quins ingredients hi poses.

tracking