SEGRE

El tros digital

També hi ha pagesos ‘influencers’, liderats per un nen mallorquí, Miquel Montoro, que triomfa a Youtube

El tros digital

El tros digitalSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Miquel Montoro només té 13 anys però ja és tota una celebritat. És un youtuber però connecta més amb la generació dels seus avis que amb la seua.

Aquest nen de Mallorca reivindica la pagesia amb una passió que enganxa, literalment: ja té més 200.000 subscriptors al seu canal. Les seues explicacions sobre com saber si una taronja és dolça o com distingir les diferents classes de patates causen furor però, sobretot, va triomfar amb l’expressiu “hòstia, pilotes!” en referència a un dels plats que més li agraden.

La seua creixent popularitat va fer que el convidessin al programa La resistencia, on va ser entrevistat per David Broncano. El seu inequívoc accent català va fer que des d’alguns sectors de la dreta i l’ultradreta balear s’arribés a qüestionar el model lingüístic de l’escola però aquest debat ja l’ha tractat el nostre col·laborador Eduard Roure a la pàgina 2, així que no hi insistirem.

Els pagesos també poden influencers. A Twitter Lo Tractor Rosa va remoure consciències el dia que va publicar una foto de tots els préssecs que havia de collir per pagar-se un tallat. Ni més ni menys que 40 per aconseguir cobrar 1,30 euros.

L’alcalde de Sant Esteve de la Sarga, el pastor Jordi Navarra, és un altre que obre una finestra 2.0 al món rural. El Nen del Xinco, com se’l coneix al Twitter, reivindica el medi rural com a part de l’educació sentimental d’un territori. “M’agrada pensar que a casa’l Xinco des de fa moltes generacions, estem enganxats al territori i al bestiar... #sompastors”, escriu al seu compte.

Francesc Pena, un pagès de Seròs molt actiu a Twitter, o el perfil Cers, són altres exemples d'influencers del tros que apropen la realitat del sector primari a les xarxes socials.

tracking