SEGRE
Amb un clic, de l’hort a casa

Amb un clic, de l’hort a casaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia va fer posar les piles a la família Aragonès, propietària d’una explotació agrícola i ramadera a la partida Vallcalent de l’Horta de Lleida. Ja feia temps que volien posar en valor la seva producció apropant el producte de proximitat a les llars lleidatanes, però “la dinàmica del dia a dia no ens deixava avançar. La pandèmia ho va accelerar tot”, explica l’Anna Aragonès, que controla l’administració i les finances de l’empresa. Van muntar ells mateixos una pàgina web i es van llençar de ple a promocionar-se a Facebook, Whatsapp o Instagram, amb l’objectiu de vendre els seus productes directament al consumidor.

A través de les xarxes, on actualitzen els productes que tenen del dia, es pot fer la comanda i ells te la porten a casa. “La veritat és que estem molt contents perquè la cosa ha anat creixent. Som una empresa familiar amb molta empenta i el més important és que el nostre producte arribi a les llars directament i no solament el que produïm nosaltres, perquè potser no podríem satisfer tota la demanda que tenim”. Per aquest motiu estan en contacte permanent i treballant en xarxa amb altres pagesos que els subministren allò que el Grup Aragonès no té. “Per exemple amb la taronja el que fem és un intercanvi. Estem en xarxa amb altres productors. I tenim gent que ens porta taronja i nosaltres li donem poma. Fem intercanvis”.

La xarxa més utilitzada és Instagram. Les imatges dels productes són reals. “És a dir, no són fotos baixades sinó que és el nostre producte més recent”. En l’actualitat estan treballant per establir un seguit de “sinergies amb altres productors, elaboradors i fins i tot amb comerços de Lleida perquè creiem que és important poder treballar plegats i donar una imatge conjunta de diferents productes”

La família Aragonès a més d’estar sempre present als mercats de dijous i dissabte de Lleida capital, on es pot fer la compra presencial i després te la porten a casa, ofereix la possibilitat els diumenges que els compradors vagin a la seva explotació i comprin in situ.

Amb l’objectiu de posar i augmentar el valor als seus productes, han creat també el que anomenen “Dotze mesos, dotze joies”. Cada mes ofereixen un producte de la seva horta però elaborat i en col·laboració amb la pastisseria Carme. “Vam començar al desembre fent un torró de poma; al mes de gener vam presentar una poma amb mus de xocolata i ara al febrer presentem una coca de calçots amb melmelada de tomata”.

Amb un clic, de l’hort a casa

Amb un clic, de l’hort a casaSEGRE

Amb un clic, de l’hort a casa

Amb un clic, de l’hort a casaSEGRE

Amb un clic, de l’hort a casa

Amb un clic, de l’hort a casaSEGRE

tracking