SEGRE

Vittoria de Savoia: La princesa 'influencer'

El fill de l’últim rei d’itàlia designa la seva neta com a successora al tron

La princesa ‘influencer’

La princesa ‘influencer’SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És jove, maca, influencer i gairebé, gairebé, princesa. Bé, potser això és molt dir, però almenys el seu avi, Víctor Manuel de Savoia, fill de l’últim rei d’Itàlia, Humbert II, l’ha designat com a successora a l’inexistent tron italià.

Vittoria Cristina Chiara Adelaide Maria, més coneguda com Vittoria de Savoia, va ser nomenada pel seu avi com a princesa de Carignano i marquesa d’Ivrea.

La seva germana petita, Lluïsa, és princesa de Chieri i comtessa de Salemi. El rellevant del cas, però, no és això, sinó que Víctor Manuel de Savoia va decidir fer-li un notable regal d’aniversari: va acabar amb la llei sàlica que feia més de 1.000 anys que estava vigent per tal que ella pogués lluitar per la corona i enfrontar-se als seus rivals, la branca dels Aosta, que també en reclamen la seva legitimitat.

Això, evidentment, ha provocat una nova picabaralla entre les dos línies successòries. Malgrat els seus orígens ella porta una vida força discreta, bastant similar a la dels joves de la seva edat.

Ha crescut entre Ginebra i Montecarlo i actualment estudia a París. En resum, no viu pas a Itàlia. 

Ara bé, aquest nomenament i l’enrenou que ha aixecat entre les dos branques familiars han comportat que cada cop sigui més coneguda. Això també s’ha traduït en l’augment de seguidors a les xarxes. Per posar-ne un exemple, a Instagram té 52.000 seguidors. Aquí es pot veure el seu a a dia, els seus gustos i aficions. 

Ara bé, cal reconèixer que encara no arriba als gairebé 100.000 del pare, tot un personatge televisiu a França, on està casat amb la mare de la princesa, l’actriu Clotilde Courau. Malgrat el que pugui semblar, aquesta designació de Vittoria no és casual.

La Casa de Savoia l’argumenta per apoderar les dones i ser conscients del moment que estem vivint. Darrere també hi ha fets com que només els hereus al tron poden controlar els títols nobiliaris que es reparteixen (sense l’abolició de la llei sàlica, aquesta rama de la família hi hauria de renunciar) i a més, són els convidats a les bodes reials. Diners i prestigi. Mentrestant, la rama Aosta denuncia que els rivals malmeten el nom de la família.

Tot plegat ha comportat que si bé Vittoria era gairebé una desconeguda, cada cop ho és menys, té més seguidors i es prepara per regnar en un país que no pretén tornar a la monarquia.

La princesa ‘influencer’

La princesa ‘influencer’SEGRE

La princesa ‘influencer’

La princesa ‘influencer’SEGRE

La princesa ‘influencer’

La princesa ‘influencer’SEGRE

La princesa ‘influencer’

La princesa ‘influencer’SEGRE

tracking