SEGRE

Fotos mortals

Els últims anys s’han multiplicat els accidents per
selfies i alguns llocs han prohibit els pals

Fotos mortals

Fotos mortalsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa poques setmanes transcendia la notícia que la influencer Sofia Chueng, de 32 anys i originària de Hong Kong, va morir mentre intentava fer-se un selfie a la vora d’una cascada. Així mateix, el passat mes de maig una turista noruega de 24 anys es va precipitar des d’un novè pis mentre es feia una autofoto en un balcó de Marbella. Però no parlem pas de casos aïllats, ja que segons un estudi fet per investigadors de la Biblioteca Nacional dels Estats Units i publicat el 2018, un total de 259 persones van perdre la vida fent-se aquesta mena de fotografies entre 2011 i 2017. Cal destacar que aquesta sinistralitat ha anat creixent des de llavors, i sobretot en els últims anys, degut a un augment de l’ús dels telèfons mòbils i a la major disponibilitat dels pals de selfies, els famosos accessoris que permeten subjectar el telèfon per poder fer fotos des de certa distància i enquadrar-se un mateix dins l’escena.

I és que els accidents per selfies costen la vida anualment a més persones que els produïts per atacs de tauró o per pujar a l’Everest. Així es desprèn de l’estudi La guia selfie perfecta, en aquest cas duta a terme per l’agència de màrqueting eStudio 34, que assegura que el percentatge més alt de les morts per aquest motiu, més d’un 33%, ocorren en llocs elevats: ponts, penya-segats o la terrassa d’un edifici. En la mateixa línia, quasi un 30% de les morts succeeixen a la vora de rius, cascades i oceans, ja sigui a causa de relliscades, ràfegues de vent o d’un pas en fals. En un menor percentatge, les morts al volant o per accidents amb animals salvatges també destaquen entre els principals motius relacionats amb aquest tipus de mortalitat.

Veient aquestes dades, no és d’estranyar que hi hagi llocs públics que hagin prohibit els pals de selfies argumentant motius de seguretat, com el Metropolitan Museum de Nova York, el Colosseu de Roma, l’estadi Wembley de Londres o Disney Orlando de Florida, aquest últim però només a les atraccions amb el fi d’evitar accidents. Així mateix, hi ha països que han iniciat campanyes de conscienciació com és el cas de Rússia, que va publicar la guia Selfies sense perill, o l’Índia, que ha hagut de declarar algunes zones turístiques lliures de selfies a causa de l’alt nombre de joves que han mort atropellats per un tren o ofegats després que la seua embarcació s’enfonsés al moment de fer-se una foto.

.

Fotos mortals

Fotos mortalsSEGRE

Fotos mortals

Fotos mortalsSEGRE

Fotos mortals

Fotos mortalsSEGRE

tracking