SEGRE
Nawaiam, un videojoc per aconseguir feina

Nawaiam, un videojoc per aconseguir feinaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Covid-19 ha significat un canvi de paradigma en el sector dels recursos humans. Els processos de selecció de personal són ara més virtuals que físics. Així, cada cop s’han tornat més freqüents les entrevistes de feina a través de plataformes com Zoom o Teams. En aquest sentit, hi ha empreses que porten algun temps experimentant amb noves formes de selecció que miren a la intel·ligència artificial o als videojocs com és la companyia Nawaiam. Nawaiam és un videojoc a través del qual l’empresa pot conèixer el perfil laboral d’un candidat abans de fer-li una entrevista.

El candidat s’embarca en l’experiència Nawaiam a través d’una aplicació mòbil, on s’enfronta a una situació extrema com a resultat d’una catàstrofe natural que fa que en només 48 hores s’incrementi dràsticament el nivell del mar i hi hagi inundacions i evacuacions forçades. El protagonista del joc porta anys navegant amb una embarcació per tot el món alertant sobre les terribles conseqüències del canvi climàtic.

Ara que els seus pronòstics s’han complert, té la difícil tasca d’ajudar a coordinar una missió de rescat global. La narrativa del joc obliga el candidat a prendre decisions ètiques i la intel·ligència artificial de la plataforma els atorga un valor concret.

Aquesta informació que va recopilant l’aplicació li servirà eventualment a l’àrea de recursos humans de l’empresa per conèixer una mica més el perfil del futur empleat. Per exemple, si una empresa necessita un perfil molt concret per a la seua nova directora de màrqueting (responsable, extravertida, bona líder...) podrà seleccionar i ordenar dins del catàleg aquells paràmetres que coincideixen amb el que busquen.

“En base a les conductes, accions i decisions preses per l’usuari en les diferents situacions i obstacles proposats pel joc, el sistema aconseguirà detectar habilitats naturals dels avaluats i la seua predisposició per al desenvolupament de determinades competències”, expliquen des de la companyia.

El sistema ofereix, per un costat, una experiència lúdica i diferent per al candidat, i per l’altre, constitueix una eina més de diagnòstic per a les organitzacions. L’aplicació, que està disponible per a iOS i Android, va llançar-se a l’Argentina i Espanya el passat mes de gener, i per ara només està disponible per a empreses.

Nawaiam, un videojoc per aconseguir feina

Nawaiam, un videojoc per aconseguir feinaSEGRE

tracking